τεχνολογία

X399 Chipset ετοιμάζει και η Intel

Ακόμη ένα X399 chipset θα έρθει στην αγορά, όμως όχι από την AMD αλλά από την Intel σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της εταιρίας. 
Μόλις πέρυσι το καλοκαίρι η AMD ανακοίνωσε στην Computex 2017 τη νέα της πλατφόρμα σε ένα πρωινό conference στην Ταϊβάν με το X399 chipset και αποτελεί ακόμα και σήμερα την flagship πρότασή της για την HEDT αγορά. Όπως φαίνεται η επόμενη γενιά της Intel όσον αφορά την High End Desktop πλατφόρμα θα περιλαμβάνει τους ίδιους αριθμούς, πιο ειδικά: X399. Το X399 μαζί με το ακόμη ακυκλοφόρητο Z390 εμφανίστηκαν πριν από λίγες ώρες στα release notes της 16,0 έκδοσης του Rapid Storage Technology και πριν η Intel το κατεβάσει, μερικοί χρήστες κατάφεραν να πάρουν screenshot του PDF. 
Σε αυτό επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ύπαρξη του Z390 για το οποίο ήδη γνωρίζουμε αρκετά όπως το γεγονός ότι θα αποτελεί την κορυφαία πρόταση για την mainstream πλατφόρμα της Intel, αλλά και το ότι θα υποστηρίζει τόσο Coffee Lake όσο και Cannon Lake (10nm) επεξεργαστές. Όσον αφορά το X399 που αφορά την HEDT, δίπλα από την ονομασία αναγράφονται και οι κωδικές ονομασίες των επεξεργαστών που θα υποστηρίζει. 
Στο διάγραμμα βρίσκουμε τους Coffee Lake και τους Cannon Lake ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα τους δούμε στο ίδιο LGA 2066 socket με αυτή τη γενιά. Αυτά θα δημιουργήσουν σίγουρα σύγχυση στον χώρο του IT μιας και η ονομασία των chipset θα είναι πανομοιότυπη όμως θα αναφέρεται σε τελείως διαφορετικά προϊόντα.

About Freegr network

Από το Blogger.