τεχνολογία

Windows 10 April 2018 Update και τι νέο φέρνει

Η Microsoft ετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε όλα να είναι έτοιμα για την διάθεση του νέου Windows 10 update την ερχόμενη Δευτέρα. Ο λόγος για το Windows 10 April 2018 Update. Πριν αποφασίσεις όμως αν θα πρέπει να προβείς στην εγκατάσταση του νέου update, καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στα χαρακτηριστικά που αυτό φέρνει.
Timeline
Η μεγαλύτερη προσθήκη  που φέρει το April 2018 Update, είναι το νέο Timeline feature για τα Windows 10. Σκεφθείτε το δηλαδή σαν ένα time machine που σου επιτρέπει να δεις τις εφαρμογές και τα websites που είχες ανοίξει κάποια στιγμή μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες. Η ιδέα, είναι να σου επιτρέψει να κλείσεις τον Edge browser σε μια web page ηλεκτρονικού καταστήματος αγοράς εντός αντικειμένου που θα ήθελες να το αγοράσεις και στην συνέχεια να επανέλθετε σε μεταγενέστερη ημρομηνία.
Το Timeline είναι προσβάσιμο μέσω ενός εικονιδίου στην toolbar στο κάτω μέρος της οθόνης. Πατήστε στο εικονίδιο και θα σας ανοίξει μια οθόνη, στην οποία θα φαίνεται όλες οι εφαρμογές που έχετε κλείσει σε μια περίοδο 30 ημερών. Πατήστε πάνω σε κάποιο app και θα ανοίξει από εκεί ακριβώς που το αφήσατε.
Windows 10 Focus Assist
Η Microsoft προσπαθεί να περιορίσει την πιθανότητα να αποσπαστεί η προσοχή σου, με την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών, όπως το focus assist, τη δυνατότητα να κάνεις mute συγκεκριμένα tabs στον Edge, ενώ προστίθεται και η δυνατότητα να δεις σε πλήρη οθόνη βιβλία και PDFs.
Το Focus Assist αποτελεί στην ουσία ένα Do Not Disturb mode για το Windows PC σου. Αντί να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για περιπτώσεις, όπως νέα emails, social media updates και news events, μπορείς να κάνεις mute οποιοδήποτε μήνυμα, θέτοντας τις δικές σου ώρες «κοινής ησυχίας». Όταν απενεργοποιήσεις το WIndows 10 Focus Assist, θα λάβεις μήνυμα που θα σε ενημερώνει ποιες ειδοποιήσεις έχασες αντί να βομβαρδίζεσαι με κάθε ειδοποίηση κάθε μηνύματος ή ειδοποίησης που δεν έχεις δει.
Continue on PC
Σίγουρα κάποιες φορές θα έχεις βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία, θα διαβάζεις κάτι online στο smartphone σου, στη συνέχεια θα χρειαστεί να πας στο γραφείο ή στο σπίτι και θα πρέπει να συνεχίσεις το διάβασμα από το smartphone ή να ανοίξεις την web page στο PC σου. Η Microsoft θέλει να κάνει πολύ πιο εύκολη την όλη διαδικασία και μας προσφέρει το νέο Continue on PC feature, το οποίο θα σου επιτρέψει να βλέπεις ιστοσελίδες μέσω της χρήσης του Edge browser και των Office 365 apps στο smartphone σου και στη συνέχεια με ένα απλό πάτημα θα μπορείς να συνεχίσεις στο PC.
Ρυθμίσεις ήχου ανά εφαρμογή
Πλέον τα Windows 10 υποστηρίζουν ρυθμίσεις ήχου (εισόδου/εξόδου) ξεχωριστά ανά εφαρμογή. Για παράδειγμα ο χρήστης θα μπορεί να ακούει την αγαπημένη του μουσική από τα ηχεία που έχει συνδεδεμένα στον υπολογιστή του και μέσα από την εφαρμογή του Spotify, όταν την ίδια στιγμή θα μπορεί να ακούει παράλληλα τον ήχο που προέρχεται από μια ιστοσελίδα (πχ. YouTube), χρησιμοποιώντας τα ακουστικά. 
Dictation
Πλέον η δυνατότητα υπαγόρευσης ενσωματώνεται στο λειτουργικό σύστημα και ο χρήστης μπορεί να την χρησιμοποιεί μέσα από κάθε φόρμα κειμένου, αρκεί να πατήσει το συνδυασμό πλήκτρων Windows + H. Αρχικά η υπαγόρευση υποστηρίζει μόνο την αγγλική γλώσσα, με τη Microsoft να υπόσχεται περισσότερες γλώσσες στο μέλλον.
Gaming αλλαγές και Xbox Game Bar
games.jpg.00ddaa8b4d0142debae9063cf231645d.jpg

Για τους gamers, τα Windows 10 υποστηρίζουν ρυθμίσεις που αφορούν τις επιδόσεις ενός παιχνιδιού που τρέχετε στον υπολογιστή σας, επιτρέποντας είτε τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις είτε την εξοικονόμηση ενέργειας αν χρησιμοποιείτε κάποιο φορητό υπολογιστή. Το χαρακτηριστικό αυτό βρίσκεται στις "ρυθμίσεις γραφικών" μέσα από το κεντρικό μενού των Ρυθμίσεων. 

About Freegr network

Από το Blogger.