τεχνολογία

Εγκληματίες επιτίθενται στο FBI με drones

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ " ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ " ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΩΝ X-FILES ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ..
Η χρήση drone από εγκληματίες ολοένα και αυξάνεται, συνήθως όμως περιορίζεται στη μεταφορά λαθραίων υλικών. Αυτή τη φορά όμως θύμισε σενάριο ταινίας δράσης, αφού μία συμμορία χρησιμοποίησε ένα σμήνος drone για να παρακολουθήσει και να παρέμβει σε μία επιχείρηση του FBI. Η ομάδα διάσωσης ομήρων του FBI είχε εξασφαλίσει μία υπερυψωμένη θέση για να παρακολουθεί την επιχείρηση. Τότε ένα σμήνος μικρών drones εμφανίστηκε και άρχισε να “επιτίθεται” στους πράκτορες με μια σειρά χαμηλών πτήσεων πάνω από τα κεφάλια τους, με αποτέλεσμα να τους αναγκάσουν να χάσουν επαφή με τις επιχειρησιακές συνθήκες. Επιπλέον, τα drones αναμετέδιδαν ζωντανά στα μέλη της συμμορίας τη θέση των πρακτόρων μέσω YouTube. 
Το περιστατικό αποκαλύφθηκε από τον Joe Mazel, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας του FBI, σε ένα συνέδριο στο Denver, χωρίς να αποκαλύπτεται όμως πότε και που έλαβε χώρα αυτό το περιστατικό. Στην ομιλία του έδειξε πώς το οργανωμένο έγκλημα χρησιμοποιεί μικρά εμπορικά drones για παράνομες δραστηριότητες. Αναφορά έγινε και στην παρακολούθηση των αστυνομικών τμημάτων από συμμορίες μέσω drone, για να ταυτοποιηθούν οι μάρτυρες υποθέσεων και αυτοί που συνεργάζονται με την αστυνομία, ενώ χρησιμοποιούνται και σε ληστείες για να βρίσκονται κενά μεταξύ περιπολιών και οδοί διαφυγής.

About Freegr network

Από το Blogger.