ειδήσεις

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ακόμα τα chips των 10nm

Πιθανά προβλήματα αναγκάζουν την Intel να μεταθέσει την ημερομηνία μαζικής παραγωγής chips των 10nm για το 2019, κάτι που έγινε γνωστό μέσα από το keynote των οικονομικών αποτελεσμάτων Q1 2018 που ανακοίνωσε η εταιρία πριν από λίγες ώρες. Αναφερόμενος στην καλή χρονιά της Intel, ανέφερε πως τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 13% στα 16.1 δις δολάρια ενώ αναμένεται να ξοδέψει περί τα 2.5 δις δολάρια περισσότερο φέτος από τις αρχικές προβλέψεις. Στο keynote του CEO αναφέρεται και η καθυστέρηση στην μαζική παραγωγή chips των 10nm κάτι που ίσως επηρεάσει τις πωλήσεις της εκείνη την περίοδο.
 Πιο ειδικά, υψηλά ιστάμενα μέλη της Intel αναφέρουν πως τα 10nm είναι "λίγο too much" για την περίοδο παρά το γεγονός ότι τα 14nm που χρησιμοποιούνται τώρα σε αρκετούς επεξεργαστές της υπάρχουν στην αγορά από τα τέλη του 2014. Η Intel προσπαθεί με την νέα λιθογραφία να φέρει και μια νέα αρχιτεκτονική, όμως αυτό θα αργήσει ακόμη περισσότερο, με τις πηγές να αναφέρουν πως ίσως γίνει μέχρι το τέλος του 2019 ή στις αρχές του 2020. 
Από αυτά αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν διάφορα προβλήματα παραγωγής που προβληματίζουν την Intel σε βαθμό που καθυστερούν τα σχέδιά της. Από την άλλη ο Krzanich τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι στην mobile πλευρά chips στα 10nm κυκλοφορούν ήδη (ίσως σε περιορισμένο αριθμό) φροντίζοντας να κατευνάσει τους επενδυτές λέγοντας πως εάν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την σχεδίαση, αυτά τα chips δε θα ήταν λειτουργικά. Έτσι οι Cannon Lake επεξεργαστές θα καθυστερήσουν και αυτοί αφού πρακτικά θα είναι οι πρώτοι desktop επεξεργαστές των 10nm.

About Freegr network

Από το Blogger.