ειδήσεις

PlayStation 5: νέα κονσόλα με τρομερά GPU-GPU

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει μια νέα φήμη που αφορά την επόμενη κονσόλα της Sony και αφορά τα τεχνικά της χαρακτηριστικά και την ημερομηνίας κυκλοφορίας της. Για την ώρα η εταιρία προφανώς δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, δήλωση ή οποιαδήποτε επίσημη τοποθέτηση γενικότερα. 
Σας μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη τη φήμη, καθώς η ιστοσελίδα από την οποία προέρχεται, SemiAccurate, έχει αρκετά καλό ιστορικό με τις φήμες και τις διαρροές, έχοντας αποκαλύψει σωστά στοιχεία για τα PS4, Xbox One και Nintendo Switch πριν τις επίσημες παρουσιάσεις τους. Πιο αναλυτικά, το δημοσίευμα αναφέρει πως η επόμενη κονσόλα της Sony, στην οποία αναφέρεται για λόγους ευκολίας ως PlayStation 5, θα είναι άλλη μια εξέλιξη του PlayStation 4 και του PlayStation 4 Pro. Η αρχιτεκτονική στην οποία θα βασίζεται προέρχεται ξανά από την AMD και μάλιστα έχουμε να κάνουμε με την επόμενης γενιάς Navi GPU της εταιρίας. Οι Navi GPUs αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους ως ανεξάρτητες κάρτες γραφικών για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις αρχές του 2019. Αυτό δεν σημαίνει πως το PlayStation 5 θα χρησιμοποιεί αυτούσια την Navi GPU που θα κυκλοφορήσει για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σίγουρα η υλοποίηση για την κονσόλα της Sony θα διαφέρει από το καταναλωτικό μοντέλο.
 Όσον αφορά τον επεξεργαστή, η φήμη τονίζει πως έχουμε να κάνουμε με ένα τεράστιο άλμα απόδοσης, αφού η εταιρία θα εξοπλίσει την επόμενη κονσόλα της με 8 Custom Zen CPU πυρήνες. Η διαφορά σε σύγκριση με τους Jaguar πυρήνες των τωρινών κονσολών αναμένεται να είναι εντυπωσιακά μεγάλη. Στη συνέχεια, το άρθρο του SemiAccurate μιλά για την ημερομηνία κυκλοφορίας και εδώ έρχεται η μεγάλη έκπληξη. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται πως οι desktop Navi GPUs και η παραλλαγή της κονσόλας της Sony είναι εντελώς διαφορετικά προϊόντα για την AMD, όποτε η κυκλοφορία των καρτών γραφικών για τα PCs δεν επηρεάζει την ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσόλας. 
Μάλιστα, ακούγεται πως μια παραλλαγή της Navi αρχιτεκτονικής θα κάνει το ντεμπούτο της το τελευταίο τρίμηνο του 2018 και το SemiAccurate πιστεύει ότι αυτή είναι η GPU του PS5. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το PlayStation 5 ενδέχεται να κυκλοφορήσει ακόμα και μέσα στο 2018 και συγκεκριμένα το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Ένα δεύτερο στοιχείο που έρχεται να τονίσει το άρθρο, είναι πως ο αριθμός των developers που έχουν παραλάβει dev kits αρχίζει να αυξάνεται ραγδαία τελευταία, πράγμα που σημαίνει πως η κυκλοφορία της κονσόλας πλησιάζει.

About Freegr network

Από το Blogger.