τεχνολογία

Intel Threat Detection Technology: ασφάλεια στο έπακρο

Η Intel ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογία ασφάλειας που ονομάζει “τεχνολογία ανίχνευσης απειλών της Intel” ή “Intel Threat Detection Technology.” Η Intel Threat Detection Technology μπορεί να περιγραφεί ως ένα σύνολο χαρακτηριστικών που βοηθούν τους συνεργάτες της εταιρείας στην ανίχνευση απειλών (exploits) για περισσότερη ασφάλεια. Η Intel διαθέτει αυτή τη στιγμή τη νέα τεχνολογία ανίχνευσης απειλών με δύο χαρακτηριστικά και σχέδια για την εισαγωγή επιπρόσθετων χαρακτηριστικών στο μέλλον.Intel Threat Detection Technology 
Το πρώτο ονομάζεται λέγεται επιταχυνόμενη σάρωση μνήμης ή Accelerated Memory Scanning, η οποία πραγματοποιεί σάρωση από τους επεξεργαστές της εταιρείας στον ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών της Intel. Τα οφέλη του Accelerated Memory Scanning είναι σημαντικά: η Intel σημειώνει ότι η τεχνολογία βελτιώνει την απόδοση της σάρωσης ενώ ταυτόχρονα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και τους πόρους του υπολογιστή που απαιτούνται για τη σάρωση. Τα αρχικά benchmarks σύμφωνα με την εταιρεία έδειξαν ότι η χρήση της CPU μειώθηκε από 20% σε 2%, αν και θα πρέπει να επαληθευτούν από ανεξάρτητους ερευνητές. 
To Δελτίο Τύπου της Intel χωρίς φύκια για μεταξωτές κορδέλες 
Η Intel αποκάλυψε ότι η Microsoft ενσωματώνει το Accelerated Memory Scanning στην Προηγμένη Προστασία Απειλών του Windows Defender και ότι η λειτουργικότητα είναι ήδη διαθέσιμη. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είναι πιθανό να δούμε από την Microsoft τη νέα λειτουργικότητα μέσω ενημερώσεων του Windows Defender σε συστήματα που υποστηρίζουν το Advanced Threat Protection. Η Προηγμένη προστασία από απειλές (Advanced Threat Protection) είναι διαθέσιμη μόνο για τα Windows 10 αυτή τη στιγμή, και μόνο για τις συσκευές που τρέχουν το Windows 10 Fall Creators Update ή κάποια νεότερη έκδοση. 
Η Microsoft ανακοίνωσε όμως νωρίτερα το 2018 ότι το χαρακτηριστικό ασφαλείας θα εφαρμοστεί και για τις συσκευές που λειτουργούν με Windows 7 ή Windows 8.1 αυτό το καλοκαίρι. Το δεύτερο χαρακτηριστικό του Intel Threat Detection Technology είναι το Intel Advanced Platform Telemetry. Το χαρακτηριστικό αυτό χρησιμοποιεί δεδομένα τηλεμετρίας με αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για τη βελτίωση της ανίχνευσης απειλών, τη μείωση των ψευδών θετικών και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην απόδοση. 
Οι ανιχνεύσεις προστασίας από ιούς της Intel ενδέχεται να βελτιώσουν την απόδοση των συστημάτων και κάθε τέτοια προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτη, ειδικά αν βελτιώνει την ζωή της μπαταρίας και έρχεται με υψηλότερους ρυθμούς σάρωσης. Η προηγμένη σάρωση μνήμης φυσικά θα πρέπει να δοκιμαστεί για να δούμε αν τα benchmarks της Intel είναι πραγματικά. Βέβαια είναι περιττό να αναφέρουμε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν “ακούμε” συλλογή κάθε είδους δεδομένων τηλεμετρίας.

About Freegr network

Από το Blogger.