ειδήσεις

Η Google ετοιμάζει δυνατό iMessage

Η παρουσίαση εφαρμογών ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων - μία τουλάχιστον φορά ανά έτος - πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της Google, αφού τα τελευταία χρόνια έχει κυκλοφορήσει στα ράφια του ψηφιακού της καταστήματος ουκ' ολίγες προτάσεις. Από το Messages στο Spaces, από το Spaces στο Hangouts, και από εκείνο στο Allo, όλες της οι προσεγγίσεις αποσκοπούσαν στον ίδιο ακριβώς σκοπό, την κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών διαμέσου του γραπτού λόγου. 
Παρά τις αναρίθμητες, λοιπόν, προσπάθειες της, καμία δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα της στην αγορά, αναγκάζοντας την εταιρία είτε να διακόψει την υποστήριξη τους (βλ. Spaces), είτε να τις κάνει re-brand ως ένα παντελώς διαφορετικό προϊόν, σε μια παντελώς διαφορετική κατηγορία χρηστών (βλ. Hangouts vs. Slack). Ακόμη και νέες υλοποιήσεις όπως αυτή του Allo φαίνεται να μην καταφέρνουν να ευδοκιμήσουν, με τον Anil Subhanwal, στέλεχος της ίδιας, να δηλώνει πως το όλο εγχείρημα μπαίνει για άγνωστο διάστημα στον πάγο. 
Ο λόγος που γίνεται αυτό δεν είναι άλλος από την παρουσίαση μίας ακόμη εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. Λόγος για το Chat, ένα service που έρχεται να ενσωματωθεί στο Android Messages με σκοπό να φέρει την αίγλη του iMessage των iOS και MacOS συσκευών στην πλατφόρμα του Android. Κάνοντας χρήση του προτύπου επικοινωνίας RCS, η εφαρμογή θα έχει πλέον τη δυνατότητα αποστολής εμπλουτισμένων μηνυμάτων χρησιμοποιώντας MB του προγράμματος κινητής ή του συνδεδεμένου Wi-Fi δικτύου, ενώ στις περιπτώσεις όπου ο παραλήπτης δεν το υποστηρίζει, το μήνυμα θα αποστέλλετε σε SMS μορφή.

About Freegr network

Από το Blogger.