τεχνολογία

ΤΟ DARK WEB ΤΟΥ FACEBOOK ΣΤΗ ΦΟΡΑ..

Μία εσωτερική επιστολή του Facebook από το 2016 ήρθε στην επιφάνεια από το Buzzfeed, στην οποία ο Αντιπρόεδρος του Facebook, Andrew Bosworth υπερασπίζεται τις αμφιλεγόμενες πρακτικές του κοινωνικού δικτύου, βάζοντας την ανάπτυξή του πάνω από την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Το σημείο του memo που έχει ξεσηκώσει τις περισσότερες αντιδράσεις αναφέρει:
Μπορεί κάποιος να βρει την αγάπη. Μπορεί ακόμα και να σώσει τη ζωή κάποιου που είναι στα πρόθυρα αυτοκτονίας. Οπότε συνδέουμε τους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να είναι κακό αν το κάνουν αρνητικό. Μπορεί να κοστίσει μία ζωή εκτίθοντας κάποιον σε bullies. Μπορεί κάποιος να πεθάνει σε μία τρομοκρατική επίθεση που θα συντονιστεί με τα εργαλεία μας. Και πάλι συνδέουμε τους ανθρώπους.
Η άσχημη αλήθεια είναι πως πιστεύουμε στο να συνδέεις τους ανθρώπους τόσο βαθιά, που οτιδήποτε μας επιτρέπει να συνδέουμε περισσότερους ανθρώπους πιο συχνά είναι εξ ορισμού καλό. Είναι ίσως το μόνο κομμάτι στο οποίο τα νούμερα λένε την αλήθεια σε ότι μας αφορά. Αυτό δεν είναι κάτι που κάνουμε για τους εαυτούς μας. Ή για την τιμή της μετοχής μας (χα!). Είναι κυριολεκτικά αυτό που κάνουμε. Συνδέουμε ανθρώπους. Τέλος. Γι’ αυτό όλη η δουλειά που κάνουμε για την ανάπτυξη είναι δικαιολογημένη. Όλες οι αμφιλεγόμενες πρακτικές εισαγωγής επαφών. Όλη η λεπτή γλώσσα που βοηθά τους χρήστες να μείνουν εντός των παραμέτρων αναζήτησης από φίλους. Όλη η δουλειά που κάνουμε για να φέρουμε περισσότερη επικοινωνία. Η δουλειά που μάλλον θα χρειαστεί να κάνουμε στην Κίνα κάποια μέρα. Όλα αυτά.
Το 2 ετών memo έρχεται στην επιφάνεια σε μία καθόλου καλή στιγμή για το Facebook, το οποίο κατηγορείται για τη διαρροή στοιχείων εκατομμυρίων χρηστών από την Cambridge Analytica. Με τον Mark Zuckerberg να υπόσχεται μεγαλύτερη προστασία των χρηστών, αυτή η οπτική του “σκοπού που αγιάζει τα μέσα” από τον Αντιπρόεδρο του Facebook, ακυρώνει το ανθρώπινο πρόσωπο που θέλει να περάσει ο CEO.
Ο Bosworth απάντησε στο άρθρο του Buzzfeed μέσω Twitter, λέγοντας πως δεν πίστευε πραγματικά αυτά που έλεγε τότε, ενώ τώρα δε συμφωνεί με τις τότε δηλώσεις του ίδιου.

Ο Mark Zuckerberg αποστασιοποιήθηκε από τις δηλώσεις του Bosworth.

About Freegr network

Από το Blogger.