τεχνολογία

Τέσσερις νέες τεχνολογίες στην υγεία

Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της Αγγλίας (NHS England) έκαναν γνωστό ότι ξεκινούν τη χρήση 4 νέων τεχνολογιών, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Οι τεχνολογίες αναδείχθηκαν μέσω του προγράμματος Innovation and Technology Payment Programme (ITP). Αυτό ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 με στόχο ακριβώς να δημιουργήσει τις συνθήκες και τις αλλαγές που απαιτούνται για την ταχύτερη και συστηματικότερη εφαρμογή των αποδεδειγμένων καινοτομιών στο βρετανικό ΕΣΥ.
Οι επιτυχημένες τεχνολογίες εντοπίζονται μέσω μιας ανταγωνιστικής διαδικασίας, μετά την οποία το NHS England προσδιορίζει τον τρόπο υποστήριξης της υιοθέτησής τους σε όλες τις υπηρεσίες του NHS. Η τελευταία φουρνιά περιλαμβάνει:
  • το Heartflow – ένα καινοτόμο λογισμικό ανάλυσης εικόνας που δημιουργεί ένα τρισδιάστατο μοντέλο της καρδιάς και στη συνέχεια αναλύει τον αντίκτυπο που θα έχουν τυχόν μπλοκαρίσματα στη ροή του αίματος για τη γρήγορη διάγνωση ασθενών με υποψία στεφανιαίας νόσου. Η τεχνολογία θα μπορούσε να αποτρέψει μέχρι 35.000 ασθενείς το χρόνο να υποβληθούν σε επεμβατικές εξετάσεις, δήλωσε η NHS England!
  • Το Plus Sutures – ένας τύπος χειρουργικού ράμματος που μειώνει τον κίνδυνο λοιμώξεων όπως το MRSA, (χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη). Πρόκειται για ένα βακτηρίδιο, το οποίο έχει μεταλλαχτεί ώστε να αντιστέκεται σε μια ευρεία σειρά αντιβιοτικών.
  • Endocuff Vision – ένα νέο “εργαλείο”, που βελτιώνει την ορθοπρωκτική εξέταση για ασθενείς που υποβάλλονται σε τεστ καρκίνου του εντέρου. Η νέα τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα να αποτρέψουμε 6 περιπτώσεις της νόσου σε κάθε 1.000 άτομα.
  • SecurAcath – Μια συσκευή για τη στερέωση καθετήρων που μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης για ασθενείς με περιφερειακά τοποθετημένο κεντρικό καθετήρα. Η χρήση αυτού του εξοπλισμού συμβάλλει στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη φροντίδα. Αυτός ο τύπος καθετήρα χρησιμοποιείται συνήθως σε άτομα που χρειάζονται ενδοφλέβια πρόσβαση για αρκετές εβδομάδες ή μήνες τόσο σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς. Οι Βρετανοί υπολογίζουν μέχρι 120.000 άτομα ετησίως.
«Για τις νέες καινοτομίες που ευοδώνονται είναι σημαντική η πρόσβαση στην χρηματοδότηση. Αγοράζοντας αυτές τις τέσσερις καινοτομίες σε κεντρικό επίπεδο, η NHS England έχει απομακρύνει τους φραγμούς στην εξάπλωση αυτών των καινοτομιών, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να επωφεληθούν ταχύτερα», δήλωσε ο καθηγητής Tony Young, υπεύθυνος για την ιατρική καινοτομία στο NHS.

About Freegr network

Από το Blogger.