ειδήσεις

Καταργείται ο περιορισμός antivirus στα Windows 7

Οι ενημερώσεις των Windows 7 και 8.1 του τρέχοντος μήνα εισάγουν μια μεγάλη αλλαγή στις δύο εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, καθώς η Microsoft καταργεί πλέον τον περιορισμό των antivirus που εμπόδιζε ορισμένους υπολογιστές να λαμβάνουν τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας. Η Microsoft εισήγαγε τον Ιανουάριο μια ειδική διαδικασία ελέγχου των registry, μετά τη δημοσίευση των τρωτών σημείων Meltdown και Specter, αναφέροντας ότι ορισμένες λύσεις antivirus θα μπορούσαν να δημιουργήσουν δυσλειτουργίες σε υπολογιστές με Windows, λόγω προβλημάτων συμβατότητας. 
Ως μέσο αποτροπής των προαναφερθέντων ζητημάτων, η εταιρεία εισήγαγε έναν περιορισμό, επιτρέποντας την εγκατάσταση ενημερώσεων ασφάλειας, μόνο στην περίπτωση που τα συστήματα διέθεταν κάποιο συμβατό λογισμικό antivirus. Σε περίπτωση χρήσης κάποιου μη συμβατού λογισμικού, ή σε περίπτωση μη εγκατάστασης κάποιας λύσης antivirus, δεν ήταν εφικτή η λήψη security updates στα συστήματα των χρηστών. 
Ο περιορισμός αυτός παρουσιάστηκε αρχικά στα Windows 10 (όπου έχει πλέον ακυρωθεί με την κυκλοφορία των updates του Μαρτίου 2018) και στη συνέχεια εισήχθη στα Windows 7 και 8.1. Η Microsoft καταργεί τώρα τον περιορισμό απ’ όλες τις εκδόσεις των Windows, στα πλαίσια των μηνιαίων ενημερώσεων, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι υπολογιστές είναι πλέον σε θέση να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας, ανεξάρτητα από το antivirus που προστατεύει τα δεδομένα τους. Αυτή η αλλαγή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους χρήστες των Windows 7, επειδή η συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος έρχεται χωρίς κάποια προεπιλεγμένη λύση προστασίας από ιούς. Αρχής γενομένης από τα Windows 8.1, η Microsoft προσφέρει προεγκατεστημένο το Windows Defender, μια πλήρως συμβατή λύση προστασίας, ελαχιστοποιώντας έτσι την εμφάνιση οποιουδήποτε σχετικού ζητήματος συμβατότητας.

About Freegr network

Από το Blogger.