ειδήσεις

Η AMD NAVI γίνεται τέλεια mainstream GPU

Νέα στοιχεία γνωστών πηγών μας δίνουν μια ιδέα για το τι πρέπει να περιμένουμε από την επόμενη γενιά καρτών γραφικών της AMD με τη κωδική ονομασία NAVI. Το Fudzilla έφερε στο φως πληροφορίες για τις επόμενες κάρτες γραφικών της AMD με τη κωδική ονομασία NAVI, οι οποίες σύμφωνα και με τα λεγόμενα της ίδιας της AMD θα αποτελούν step up στη λιθογραφία από τα 14nm των τωρινών στα 7nm. 
Το σημαντικό στοιχείο που έρχεται από το site είναι πως οι εν λόγω κάρτες, αν και αρχικά φημολογούνταν πως θα αποτελούν τις νέες high end προτάσεις για την gaming αγορά τελικά θα βρεθούν στην mainstream, εκεί όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη ζήτηση. Εφόσον οι φήμες ισχύουν τότε θα έχουμε ένα σενάριο αντίστοιχο με την RX 480 που κυκλοφόρησε το 2016, φέρνοντας πολύ καλύτερες επιδόσεις ανά watt σε σχέση με την προηγούμενη flagship κάρτα της εταιρίας, την R9 390X αρχιτεκτονικής Hawaii. 
Οι αλλαγές στην αρχιτεκτονική δεν είναι γνωστές για την ώρα όμως λέγεται ότι η AMD για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις, ίσως ενσωματώσει στις NAVI πολλαπλά dies που θα συνδέονται μεταξύ τους με ένα γρήγορο interface όπως το Infinity Fabric στους Ryzen CPUs της, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για περαιτέρω αύξηση των επιδόσεων.

About Freegr network

Από το Blogger.