ειδήσεις

10 Απριλίου η φρέσκια αναβάθμιση των Windows 10

Η Microsoft έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη της επόμενης αναβάθμισης των Windows 10 η οποία θα διατεθεί σε όλους τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος μέσω του Windows Update στις 10 Απριλίου.
Αυτή αποτελεί την 6η μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 από τα μέσα του 2015 όταν και το λειτουργικό σύστημα της Microsoft έκανε την εμφάνισή του στους υπολογιστές και όχι μόνο. Η έκδοση 1803 ή αλλιώς Redstone 4, δε φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως συνέβη σε προηγούμενες αναβαθμίσεις, με τη Microsoft να παρουσιάζει μία νέα σημαντική δυνατότητα, αυτή του Timeline.
Χωρίς μάλιστα να είναι άμεσα ορατό στους χρήστες αφού η Microsoft το έχει κρύψει στο multitasking μενού, το Timeline απευθύνεται κυρίως στους power users, συνδυάζοντας τη λειτουργία του Alt+Tab, με ένα ταξίδι στο παρελθόν αφού είναι ορατές οι κινήσεις τις οποίες έχει πραγματοποιήσει ο χρήστης στον υπολογιστή του σε μια περίοδο χρόνου. 
timeline.jpg.37a6a8263d5a093409e09b0782f688b7.jpg
Αυτά που δεν είναι κρυμμένα στη νέα αναβάθμιση είναι τα νέα εφέ και animation που εμφανίζονται στο λειτουργικό σύστημα ως μέρος του Fluent Design System το οποίο έχει ανακοινώσει η Microsoft από τον περασμένο χρόνο, δίνοντας στα Windows 10 μια πιο μοντέρνα εμφάνιση. Ακόμα, ο Edge browser έχει δεχθεί σημαντικές βελτιώσεις όπως το ανασχεδιασμένο hub μέσω του οποίου πραγματοποιείται η πρόσβαση στις αγαπημένες ιστοσελίδες, στη λίστα ανάγνωσης, στο ιστορικό του browser και τα downloads, ενώ «δραματικές» βελτιώσεις έχουν γίνει στην ανάγνωση pdf, ebook και epub αρχείων.
Από τις πιο σημαντικές προσθήκες είναι η υποστήριξη PWA (Progressive Web Apps) όχι μόνο από τον Edge αλλά και από το Microsoft Store, κάτι που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των εφαρμογών αλλά και της ποιότητας τους, ένας τομέας για τον οποίο η εταιρεία έχει δεχθεί αυστηρή -και δίκαιη- κριτική.
Άλλες βελτιώσεις που φέρνει η αναβάθμιση 1803 των Windows 10 βρίσκονται στη Cortana, τη ψηφιακή βοηθό των Windows 10, ενώ η εταιρεία συνεχίζει τις προσπάθειες καλύτερης ενημέρωσης των χρηστών για τα δεδομένα που συγκεντρώνει το λειτουργικό σύστημα, με τον χρήστη να μπορεί να επιλέξει μεταξύ "πλήρους» και «βασικής» συγκέντρωσης δεδομένων, με την πρώτη επιλογή να είναι και η προκαθορισμένη. Υπάρχει ακόμα και η εφαρμογή Diagnostic Data Viewer την οποία ο χρήστης θα πρέπει να κατεβάσει πρώτα, μέσω της οποίας θα μπορεί να δει όλα τα δεδομένα που συγκεντρώνει η Microsoft, σε μορφή XML...insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.