ειδήσεις

ΤΟ διαστημόπλοιο Orion που θα μεταφέρει πλήρωμα

Οι τεχνικοί της Lockheed Martin ξεκινούν σε συνεργασία με τη NASA την κατασκευή του πρώτου Orion που θα μεταφέρει πλήρωμα στο Διάστημα. Η συναρμολόγηση της διαστημικής κάψουλας Orion γίνεται στο Michoud Assembly Facility, κοντά στη Νέα Ορλεάνη. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που θα σταλεί πλήρωμα σε τροχιά γύρω από πλανήτη, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας εποχής διαστημικής εξερεύνησης. 
Η κάψουλα Orion έχει ήδη περάσει με επιτυχία τις δοκιμές εκτόξευσης, φυσικά χωρίς πλήρωμα. Η επόμενη δοκιμή θα γίνει το 2019, πάλι χωρίς πλήρωμα. Οι χρήσεις του επανδρωμένου Orion είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, καθώς θα αναλάβει να εκτελέσει διάφορες αποστολές, με την επιστροφή του ενδιαφέροντος των διαστημικών υπηρεσιών στη Σελήνη, ενώ ο απώτερος στόχος του Orion είναι να μεταφέρει πλήρωμα στον Άρη, στην πρώτη προσπάθεια εποικισμού του πλανήτη. 
Η διαδικασία παραγωγής της κάψουλας Orion είναι περισσότερο προσεγμένη και ενεργειακά αποδοτική, με λιγότερα μέρη και μικρότερο συνολικό βάρος. Η τελευταία εκδοχή της κάψουλας Orion φέρει την κωδική ονομασία EM-2, με τις βελτιώσεις του νέου μοντέλου σε σχέση με το EM-1 να είναι αρκετές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το New Atlas. Η διαδικασία της κατασκευής του Orion αναμένεται να διαρκέσει για αρκετό καιρό.

About Freegr network

Από το Blogger.