ειδήσεις

Παράνομο για τους ISPs να μεγαλοποιούν τις ταχύτητες

Αν ποτέ έχετε κάνει ένα speedtest στο σπίτι σας, σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι οι ταχύτητες που διαφημίζονται, σπάνια είναι οι ταχύτητες που ο χρήστης έχει στο σπίτι του. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι θα αποτελέσει πρόβλημα για περισσότερους ISPs στον κόσμο, καθώς μια νέα νομοθετική ρύθμιση που προτείνεται στην Αυστραλία, θα καταστήσει παράνομη την μεγαλοποίηση των ταχυτήτων στις διαφημίσεις και σε περίπτωση που συμβεί προβλέπεται πρόστιμο ύψους ως $1 εκατομμύριο.
Ένας ψηφοφόρος μας, χρεώνεται για 25 megabit per second ταχύτητα download και 5 megabit per second upload και στην πραγματικότητα λαμβάνει λιγότερο από το ένα δέκατο αυτού, ανέφερε ο Andrew Wilkie Μέλος του Κοινοβουλίου, ο οποίος έκανε την πρόταση του νομοσχεδίου. Με άλλα λόγια, λαμβάνουν ταχύτητες χειρότερες και από τις dial-up, συμπληρώνει. Είναι γεγονός, ότι οι ταχύτητες εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως πόσοι πελάτες υπάρχουν στο δίκτυο, το hardware που χρησιμοποιείτε και αν και θα ήταν υπερβολή να περιμένουμε το μέγιστο το 100% του χρόνου, προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι πολλοί ISPs στις ΗΠΑ, δεν προσφέρουν ούτε καν τις minimum ταχύτητες που διαφημίζονται τον περισσότερο χρόνο για το μέσο χρήστη. 
Με το νέο νόμο, οι πάροχοι στην Αυστραλία, καλούνται πλέον να είναι πιο ξεκάθαροι για το τι ταχύτητες θα πρέπει να περιμένει ο τελικός χρήστης με ένα συγκεκριμένο πακέτο. Αντί να διαφημίζουν μόνο τις μέγιστες ταχύτητες, θα πρέπει να συμπεριλάβουν και τις τυπικές ταχύτητες που θα λαμβάνει ο μέσος χρήστης, να αναφέρουν τις ώρες αιχμής και να τονίζουν ποιοι άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αυτές. 

About Freegr network

Από το Blogger.