τεχνολογία

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Η Design4Future, ως μέλος του Global GovJam, μια παγκόσμια πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση του service design για την εφαρμογή του στο δημόσιο τομέα, διοργανώνει 6 -7 Ιουνίου το Athens GovJam. Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού διαδραστικού εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν δεξιότητες σε συγκεκριμένα εργαλεία και τεχνικές και θα εφαρμόσουν ευέλικτες μεθοδολογίες(agile development) ανάπτυξης υπηρεσιών με στόχο τη σχεδίαση μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας του χρήστη (user experience).
Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως σε:
  • υπαλλήλους και στελέχη του δημόσιου τομέα υπεύθυνους για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήση (user experience),
  • επαγγελματίες που ασχολούνται με την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για τον δημόσιο τομέα και
  • σε επαγγελματίες του δημιουργικού τομέα.
Το εργαστήριο προσφέρεται δωρεάν, η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.
Την Τετάρτη 21η Μαρτίου σας περιμένουμε στο ΓΗ Κ44 να πάρετε μια γεύση του service design και του τι θα επακολουθήσει τον Ιούνιο στο main event. Θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην Αθήνα την Hazel White και τον Mike Press από την εταιρεία Open Change που διοργάνωσαν πέρυσι το μεγαλύτερο σε αριθμό συμμετεχόντων GovJam παγκοσμίως.
Θα μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους από τη διοργάνωση, τις νέες πρωτοβουλίες στις οποίες οδήγησε στην πόλη τους και τον αντίκτυπο που είχε στους φορείς του δημοσίου.
Στη συνέχεια μέσω ένα mini workshop θα έχετε την ευκαιρία να εφαρμόσετε τη μέθοδο του Service Safari για να μελετήσετε μια υπηρεσία και να εντοπίσετε τα σημεία εκείνα που χρήζουν βελτίωσης/ανασχεδίασης.
Περισσότερες Πληροφορίες                         
Η Design4Future είναι ένα δημιουργικό γραφείο που δραστηριοποιείται στους τομείς του Ανθρωποκεντρικού Σχεδιασμού Υπηρεσιών (Service Design) με όραμα την ενσωμάτωση της σχεδιαστικής κουλτούρας (design thinking) στους δημόσιους και κοινωνικούς φορείς.
Το Global GovJam αποτελεί μία μη κερδοσκοπική διοργάνωση αφιερωμένη στην προώθηση του service design (σχεδίαση υπηρεσιών) και στην εφαρμογή του για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δημόσιος φορέας.

About Freegr network

Από το Blogger.