ειδήσεις

Windows Analytics ελέγχει για Spectre & Meltdown

Η Microsoft έρχεται να λύσει μερικά ακόμα από τα προβλήματα των IT τμημάτων των εταιρειών, όπου η διαχείριση δεκάδων ή ακόμα και χιλιάδων PCs αποτελεί πονοκέφαλο για τους IT managers.
Ο λόγος για την αναβάθμιση του Windows Analytics (WA), ένα cloud-based εργαλείο μέσω του οποίου μπορούμε να λάβουμε πληροφορίες για την απόδοση, την αξιοπιστία και την υγεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών ενός δικτύου, οι οποίοι έχουν εγκατεστημένα Windows 7, 8.1 ή 10.  
Προκειμένου να γίνει πιο χρηστικό η Microsoft πρόσθεσε 3 νέα features:

1.    Anti-virus Status: Μετά τα τελευταία Windows updates μερικά anti-virus (AV) λογισμικά ενδέχεται να μην είναι συμβατά με το λειτουργικό σύστημα πλέον. Έτσι, το αναβαθμισμένο WA μας υποδεικνύει αν το λογισμικό προστασίας από ιούς (anti-virus) των συσκευών είναι συμβατό με την τελευταία ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας των Windows (Windows security update).

2.    Windows Operating System Security Update Status: Παρέχονται πληροφορίες για το ποιο Windows security update είναι εγκατεστημένο σε κάθε συσκευή και αν κάποια από αυτά είναι απενεργοποιημένα.

3.    Firmware Status: Με το feature παρέχονται λεπτομέρειες σχετικά με τα firmware που είναι εγκατεστημένα στα PC του δικτύου. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται αν το εγκατεστημένο firmware περιλαμβάνει την απαραίτητη αντιμετώπιση ως προς τα Spectre & Meltdown bugs. Η Microsoft επισημαίνει πως προς το παρόν το εν λόγω feature περιορίζεται στα εγκεκριμένα και διαθέσιμα firmware security updates από την Intel και πως θα προστεθούν και άλλα CPU (chipset) όταν θα είναι διαθέσιμα αντίστοιχα firmware updates άλλων εταιρειών. 
Το Windows Analytics διατίθεται δωρεάν για τους enterprise E3 και E5 subscribers και τους χρήστες Windows 10 Pro.

About Freegr network

Από το Blogger.