τεχνολογία

Project Trillium για τεχνητή νοημοσύνη σε κάθε smartphone

Από την στιγμή που οι κατασκευαστές smartphones επιθυμούν να εντάξουν την τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning στις συσκευές τους χωρίς να εμπλέκουν στο παιχνίδι το cloud — ήδη η Huawei το έχει επιτύχει με την ενσωμάτωση NPU (Neural Processing Unit) στο Kirin 970 SoC του Mate 10 — η ARM πήρε την απόφαση να δημιουργήσει την δική της πλατφόρμα – οδηγό που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν όλοι οι συνεργάτες της, όπως εκμεταλλεύονται ήδη τις αρχιτεκτονικές των πυρήνων Cortex για τους επεξεργαστές τους. 
Η εταιρεία ανακοίνωσε το Project Trillium, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάζεται ένας νέος Maching Learning επεξεργαστής και ο δεύτερης γενιάς Object Detection επεξεργαστής. Σχετικά με τον πρώτο, πρόκειται για έναν ριζικά καινούργιο σχεδιασμό από την ARM με στόχο την υψηλή απόδοση και την χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ML επεξεργαστής σημειώνει πολύ μεγάλη αύξηση στην απόδοση διότι χρησιμοποιεί προ-εκπαιδευμένα νευρωνικά δίκτυα. Η πρώτη γενιά αυτών των επεξεργαστών οδεύει προς την κατηγορία των smartphones και η ARM είναι αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να προσφέρει την μεγαλύτερη αναλογία απόδοση ανά τετραγωνικό χιλιοστό στην αγορά. 
Σε ό,τι αφορά τον Object Detection επεξεργαστή, φέρτε στο μυαλό σας μια πολύ αναβαθμισμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για τις κάμερες του smartphone. Ο OD επεξεργαστής θα μπορεί να πραγματοποιεί αναγνώριση σε πραγματικό χρόνο σε ανάλυση Full HD 1080p/60fps τόσο για το πρόσωπο, όσο και για την κατεύθυνση στην οποία είναι στραμμένο το σώμα. Με συνδυασμό αυτών των δύο επεξεργαστών, ένα τέτοιο σύστημα θα μπορεί να εντοπίζει και να αναγνωρίζει έναν άνθρωπο υπό οποιαδήποτε γωνία και με μεγάλη ταχύτητα. Όλη αυτή η διαδικασία θα γίνεται στην συσκευή και όχι στο cloud για αρκετούς λόγους: ταχύτητα, εξοικονόμηση ενέργειας, εξοικονόμηση δεδομένων και φυσικά ασφάλεια.

About Freegr network

Από το Blogger.