τεχνολογία

Netflix αλά Ελληνικά: 10+1 Tips για αρχάριους

Βαρέθηκες να μην μπορείς να συμμετέχεις στις συζητήσεις των φίλων σου για όλες αυτές τις «φανταστικές σειρές» που βλέπουν συνέχεια, οπότε αποφάσισες επιτέλους να κάνεις συνδρομή στο Netflix και να μην είσαι πια στην απέξω! Φυσικά και ήδη έχεις περάσει ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο βλέποντας Narcos, Stranger Things, The Crown και The End of the F***ing World (μπράβο, πολύ καλές επιλογές), όμως είσαι βέβαιος πως αξιοποιείς στο έπακρο τη συνδρομή σου στο Netflix; Μοιραζόμαστε μαζί σου μερικά μυστικά που θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στην πρώτη σου αυτή επαφή με την υπηρεσία. Μας ευχαριστείς αργότερα...
1.  Διάλεξε το πρόγραμμα συνδρομής που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου!
Ήξερες πως αν επιλέξεις τη συνδρομή των 11.99€, θα έχεις στη διάθεσή σου τέσσερα διαφορετικά προφίλ, που μπορούν να χρησιμοποιούν τέσσερα διαφορετικά άτομα, σε τέσσερις διαφορετικές οθόνες, ταυτόχρονα; Μοιράσου τη συνδρομή σου με τον/την σύντροφό σου, τον κολλητό σου, την οικογένειά σου ή την παρέα σου και απόλαυσε το περιεχόμενο του Netflix στην τηλεόρασή σου, το laptop σου, το tablet σου ή το κινητό σου τηλέφωνο!
2. Άλλαξε τις ρυθμίσεις σου, για να βελτιστοποιήσεις την ποιότητα εικόνας!
Η ποιότητα εικόνας που προσφέρει το Netflix είναι εξαιρετική, τόσο στην οθόνη της τηλεόρασης όσο και σε εκείνη του laptop ή του κινητού, ωστόσο αν βρίσκεσαι σε χώρο με πολύ γρήγορο Wi-Fi, μπορείς να κάνεις κλικ στο Λογαριασμός και να βεβαιωθείς πως στις Ρυθμίσεις Αναπαραγωγής είναι επιλεγμένο το “Υψηλή”. Έχε υπόψιν σου πως η συνδρομή των 11.99€ είναι εκείνη που προσφέρει τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας, σε ultra HD.
3. Δες σειρές και ταινίες offline!
Τόσο καιρό δίσταζες να ανοίξεις λογαριασμό επειδή νόμιζες πως το streaming γίνεται μόνο online; Κι όμως! Δεν βλέπεις Netflix μόνο από τον καναπέ σου! Πολύ απλά, μπορείς να κατεβάσεις τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες στο tablet, το laptop σου ή το τηλέφωνό σου και να δεις ό,τι θέλεις offline, στο μετρό, το λεωφορείο, το αεροπλάνο, το εξοχικό, παντού! Μάθε περισσότερα για την offline λειτουργία εδώ.
4. Ενεργοποίησε τους ελληνικούς υπότιτλους!
Το Netflix είναι πλέον πλήρως προσαρμοσμένο για τους Έλληνες συνδρομητές του. Ναι, είναι αλήθεια, δεν χρειάζεται πια να κουράζεις το κεφάλι σου, ακούγοντας και διαβάζοντας ξένες γλώσσες. Μπορείς να καθίσεις αναπαυτικά και να δεις τις καλύτερες σειρές και ταινίες από το κατάλογο του Netflix, με ελληνικούς υπότιτλους!
5. Ούτε διακοπές, ούτε διαφημίσεις, ούτε τίτλοι αρχής!
Πόσο διαφορετική εμπειρία είναι το να βλέπεις ταινίες στο Netflix χωρίς αυτές τις εκνευριστικές διακοπές για διαφημίσεις -σαν να είσαι σινεμά! Ε λοιπόν, όχι μόνο ισχύει το ίδιο και για τις σειρές, αλλά υπάρχει προεπιλεγμένη και η ρύθμιση να παίζει αυτόματα το επόμενο επεισόδιο, χωρίς να χρειάζεται καν να πατήσεις το κουμπί του τηλεκοντρόλ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το Netflix σου δίνει τη δυνατότητα να παραλείψεις τους τίτλους αρχής (“skip intro”), έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ακούσεις για εκατομμυριοστή φορά, το τραγουδάκι από Τα Φιλαράκια!
6. Αισθάνεσαι πως οι σειρές απαιτούν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο; Ε τότε δες κάτι άλλο!
Το Netlix δεν είναι μια υπηρεσία που αφορά μόνο όσους βλέπουν σειρές. Κάνε μια αναζήτηση σε όλες τις κατηγορίες και δες ταινίες, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια για παιδιά, reality shows, εκπομπές μαγειρικής, κωμωδία stand-up, talk-shows και πολλά άλλα! Μην ξεχνάς να ελέγχεις συχνά τι είναι διαθέσιμο, καθώς νέοι τίτλοι προστίθενται συνεχώς στον κατάλογο του Netflix. Παρακολούθησε παλιότερες σειρές όπως το Mad Men, το Breaking Bad, Τα Φιλαράκια, Το Gilmore Girls, το Gossip Girl, το Sherlock και δες κλασικές ταινίες όπως το Επιστροφή Στο Μέλλον, Ο Σημαδεμένος, το Breakfast at Tiffany’s, το Ιντιάνα Τζόουνς, το E.T. και πολλά, πολλά άλλα.
7. Άσε το Netflix να διαλέξει για σένα!
Πελαγώνεις μπροστά στην πληθώρα επιλογών; Συμβαίνει καμιά φορά, μην σε πιάνει πανικός. Μπες στο Netflix Roulette, όρισε τις παραμέτρους ανάλογα με τις προτιμήσεις και τη διάθεσή σου (ανά είδος, ηθοποιό, σκηνοθέτη κτλ) και άσε το σύστημα να διαλέξει για σένα!
8. Μην αφήσεις μια κακή επιλογή να διαλύσει τη φήμη σου (και τη λειτουργία αυτοματοποιημένων προτάσεων)
Ντρέπεσαι να μάθει η γυναίκα σου πως το βράδυ που έμεινες μόνος στο σπίτι δεν είδες ταινία δράσης αλλά ρομαντική κομεντί; Ή μήπως ξέχασες να αλλάξεις προφίλ πριν δεις Το Μικρό Μου Πόνυ με το παιδί και έκτοτε το Netflix σου προτείνει ένα σωρό παιδικές σειρές που δεν σε ενδιαφέρουν; Είναι πολύ απλό! Πήγαινε στον Λογαριασμό σου και στην Ενότητα Το Προφίλ Μου, κάνε κλικ στο Δραστηριότητα Προβολών και σβήσε το ιστορικό σου! Χάρη σε αυτή τη ρύθμιση μπορείς να διαγράψεις από το ιστορικό όλες τις σειρές ή τις ταινίες που θα ήθελες να φύγουν από τη μνήμη του Netflix, βελτιώνοντας έτσι τις αυτοματοποιημένες προτάσεις του συστήματος.
9. Ανακάλυψε όλες τις κρυμμένες υπο-κατηγορίες του Netfllix με είδη περιεχομένου που δεν φανταζόσουν καν ότι υπάρχουν!
Ανακάλυψε σε αυτόν τον σύνδεσμο όλες τις μυστικές υποκατηγορίες του Netflix, όπως “Επιστημονική Φαντασία με Εξωγήινους”, “Πολεμικές Τέχνες, Μποξ και Πάλη” και “Ταινίες για ηλικίες 5 έως 7”!
10. Άλλαξε την εμφάνιση των υποτίτλων!
Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να αλλάζει ο χρήστης την εμφάνιση και το μέγεθος των υποτίτλων, ανάλογα με τις ανάγκες του. Στις ρυθμίσεις του Λογαριασμού σου, στην ενότητα Προφίλ, πήγαινε στο “Εμφάνιση Υπότιτλων” και άλλαξε τη γραμματοσειρά, το μέγεθος, την σκίαση και το χρώμα!
Bonus tip: Φτιάξε «ψαγμένα» προφίλ
Δεν είναι απαραίτητο να χωρίσεις τα προφίλ σου ανάλογα με το ποιο άτομο της οικογένειας ή της παρέας τα χρησιμοποιεί. Αφιέρωσε ένα από τα δύο (αν έχεις συνδρομή των 9.99€) ή τα τέσσερα (αν έχεις συνδρομή των 11.99€) προφίλ σου σε ένα αγαπημένο σου είδος περιεχομένου. Έτσι όσο περισσότερες σειρές ή ταινίες αυτής της κατηγορίας βλέπεις από αυτό το προφίλ (πχ Ταινίες Τρόμου), τόσο πιο κοντά στις προτιμήσεις σου θα είναι και οι αντίστοιχες προτάσεις του Netflix!

About Freegr network

Από το Blogger.