παιχνίδια

Κάρτα Γραφικών με την υπογραφή της Intel

Στο συνέδριο ISSCC η Intel εμφανίστηκε με τον Raja Koduri ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά για το σχέδιο της εταιρίας στην dGPU αγορά. Συγκεκριμένα, ο Raja μίλησε για ένα prototype chip το οποίο είναι ένδειξη πως η Intel εργάζεται σοβαρά σε μια αποκλειστική GPU. Όπως αναφέρεται στην παρουσίαση (slides της οποίας μπορείτε να δείτε και παρακάτω), το Core and Visual Computing Group της Intel με αρχηγό τον Raja Koduri, του πρώην τμήματος Radeon Technologies Group βασίστηκε στην υπάρχουσα Gen 9 αρχιτεκτονική της Intel που βρίσκεται στους πιο πρόσφατους επεξεργαστές της εταιρίας στην αγορά. 
Αν και δεν πρόκειται για μια ταχύτατη GPU, όπως έχουν οι δύο μεγάλοι παίκτες της αγοράς, αποτελεί μια αρχή στην οποία η Intel θα χτίσει το μέλλον της με στόχο να γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο. Το prototype που έδειξε η Intel στο ISSCC αποτελείται από ένα die 8x8 mm και από 1.5 δισεκατομμύρια transistors. Συγκριτικά, ο πυρήνας GP102 της NVIDIA που βρίσκουμε στην 1080 Ti διαθέτει 12 δισεκατομμύρια, οπότε αντιλαμβανόμαστε πως η Intel δεν έρχεται για να ταράξει τα νερά στον χώρο, τουλάχιστον αρχικά. 
Η παρουσίαση έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες μετά την απόκτηση του Raja Koduri από την Intel καθώς και λίγες εβδομάδες μετά την φήμη πως η εταιρία σκέφτεται να μπει στον χώρο των discrete GPU, είτε με κάποιον accelerator για enterprise χρήση, είτε κάτι αντίστοιχο με το τωρινό άρθρο. Ο Raja Koduri πλέον κατέχει τη θέση του Chief Architect και Senior V

About Freegr network

Από το Blogger.