ειδήσεις

H ενίσχυση του ρόλου της Ευρώπης στην τεχνολογία

Η Ευρώπη δεν παράγει το είδος των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αυτές που προέρχονται από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Ένα πολυετές ερώτημα είναι γιατί; Ένας λόγος μπορεί να είναι ότι οι ευρωπαϊκές startup επιχειρήσεις δεν δίνουν στους εργαζόμενούς τους την ευκαιρία να γίνουν πλούσιοι, σύμφωνα με νέα μελέτη της ευρωπαϊκής εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Index Ventures. 
Ενώ οι υπάλληλοι σε startups στις ΗΠΑ συχνά ανταμείβονται με δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών - επιτρέποντάς τους να βγάλουν αρκετά χρήματα εάν η εταιρεία πωληθεί ή δημοσιοποιηθεί - οι νέες επιχειρήσεις στην Ευρώπη δεν προσφέρουν την ίδια κλίμακα κινήτρων. Σε μια ανάλυση 73 επιχειρήσεων, η Index διαπίστωσε ότι οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι κατέχουν κατά μέσο όρο περίπου το 10% της startup όπου εργάζονται, σε σύγκριση με το 20% για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες συχνά προορίζουν τις επιλογές μετοχών για στελέχη και όχι για τους μέσους υπαλλήλους. 
Το ενδεχόμενο οικονομικών απροσδόκητων κερδών θα διευκόλυνε τις ευρωπαϊκές νεοσύστατες επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν και να διατηρούν εργαζόμενους οι οποίοι διαφορετικά θα μπορούσαν να ενταχθούν σε εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ που προσφέρουν καλύτερους μισθούς και παροχές, να μετακινηθούν εκτός Ευρώπης ή να στραφούν σε θέσεις εργασίας χαμηλότερου κινδύνου. Η εταιρεία, που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια με στόχο να φέρει ένα μοντέλο επιχειρηματικών κεφαλαίων της Silicon Valley στην Ευρώπη, έχει στηρίξει εταιρείες όπως το Skype, το Supercell και το Just Eat. 
Οι ευρωπαίοι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής, οι επενδυτές και οι ηγέτες των επιχειρήσεων αναζητούν τρόπους για να ενισχύσουν την τεχνολογική βιομηχανία της περιοχής. Καλύτερα γνωστή για τη σκληρή ρύθμισή της στον τομέα, παρά την καινοτομία, η περιοχή προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα κάνει την Ευρώπη την πατρίδα του επόμενου Facebook ή Tencent Holdings. Σύμφωνα με την Index, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε ολόκληρη την περιοχή πρέπει να κάνουν περισσότερα για να ενθαρρύνουν τις εταιρείες να προσφέρουν επιλογές μετοχών, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των φόρων κατά την άσκηση των δικαιωμάτων προαίρεσης. Στη Σουηδία, η έλλειψη κερδοφόρων δικαιωμάτων προαίρεσης στην Klarna AB, έναν από τους λίγους τεχνολογικούς μονόκερους της Ευρώπης, προκάλεσε μια σειρά εξόδων από ανώτερα στελέχη καθώς οι σουηδικοί φορολογικοί νόμοι δυσκολεύουν την Klarna να ανταμείβει το προσωπικό μέσω μετοχών. telecomnews

About Freegr network

Από το Blogger.