Facebook

Facebook κοντράρει το Twitch και το YouTube

Το έτος 2018 φαίνεται να έφερε πολλές αλλαγές μαζί του για την ομάδα και την πλατφόρμα του Facebook. Πρώτα ο CEO της εταιρίας, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε την στροφή του ενδιαφέροντος του News Feed από τις σελίδες και τις επιχειρήσεις στις αναρτήσεις και τις δραστηριότητες των κοντινών προσώπων του χρήστη, ενώ τώρα μαθαίνουμε πως η πλατφόρμα θέλει να προσελκύσει game streamers. Δεν είναι κρυφό πως το κοινωνικό δίκτυο εδώ και πολύ καιρό δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον στους δημιουργούς περιεχομένου και ρίχνει μεγάλο βάρος στην προβολή βίντεο μέσα στις αρχικές σελίδες των χρηστών. 
Όλο αυτό γίνεται για να μπορέσει η σελίδα να είναι ανταγωνιστική με άλλες πλατφόρμες, που το περιεχόμενό τους αποδείχθηκε πιο ενδιαφέρον από τις απλές αναρτήσεις κοντινών προσώπων. Πλατφόρμες όπως το YouTube, Twitch και Vimeo καταγράφουν περισσότερες και πιο μεγάλες σε διάρκεια συνεδρίες από ότι το Facebook, που πολλές φορές οι χρήστες το ανοίγουν απλά από συνήθεια. Με το νέο πρόγραμμα της πλατφόρμας “Gaming Creator Pilot Program”, αυτό ενδέχεται να αλλάξει. 
Η διοίκηση του κοινωνικού δικτύου αποφάσισε πως για να μπορέσει να κρατήσει καθηλωμένο το κοινό θα πρέπει να φέρει περισσότερους streamers αποσπώντας τους από τις κυρίαρχες στο είδος Twitch και YouTube. Μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα, το Facebook δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να υποστηρίζουν τους αγαπημένους τους streamers δίνοντας φιλοδωρήματα που ξεκινούν από $3. Οι gamers θα μπορούν να κάνουν broadcast σε υψηλές αναλύσεις που φτάνουν τα 1080p/60fps και να δίνουν στους δωρητές πρόσβαση σε “premium” emojis.

About Freegr network

Από το Blogger.