ειδήσεις

Οι Coffee Lake είναι το νέο new egg στην Intel!

Πρόκειται για το μεγαλύτερο online retailer της Γερμανίας και πολλοί είναι αυτοί που το χαρακτηρίζουν ως το “New Egg” της Ευρώπης. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία παρουσιάζονται στα παρακάτω διαγράμματα δίνοντας μια σαφή εικόνα για το τι συνέβη κατά το προηγούμενο έτος. Ως αρχή τέθηκε ο μήνας Φεβρουάριος του 2017 (οπότε δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά οι νέοι επεξεργαστές της AMD) και τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι σε μηνιαία βάση και αφορούν σε πωλήσεις (τεμάχια) και κέρδη της γερμανικής εταιρείας. 
Ήταν σαφείς οι προθέσεις της AMD, όπως είχε προαναγγείλει και η Lisa Su, ότι θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγορά των επεξεργαστών. Έτσι, από τον Μάρτιο (οπότε κυκλοφόρησαν και οι νέοι AMD Ryzen CPUs και μετά ξεκινάει μια ξέφρενη ανοδική πορεία της AMD, με αποκορύφωμα το τετράμηνο Αύγουστος – Νοέμβριος 2017, οπότε η AMD πήρε τα ηνία από την άμεση αντίπαλό της, με τη μεγαλύτερη διαφορά τους να σημειώνεται το μήνα Σεπτέμβριο. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ο R5 1600 από πλευράς AMD και ο i7 7700K από πλευράς Intel, ενώ ακολουθούν από κοντά οι R7 1700X και i5 6700K αντίστοιχα. Η προσπάθεια ανάκαμψης της Intel με τους Coffee Lake δεν είχε άμεσα αποτελέσματα, καθώς η φτωχή διαθεσιμότητα των εν λόγω CPUs και οι κατ’ επέκταση υψηλές τιμές αγοράς ανέστειλαν οποιαδήποτε ελπίδα της Intel.
 Όμως, η αύξηση της διαθεσιμότητας και η ταυτόχρονη μείωση της τιμής αγοράς των Coffee Lake CPUs της Intel, με αρχή τον Δεκέμβριο ανέτρεψαν την κατάσταση και επέστρεψαν τα ηνία στην μπλε εταιρεία. Έκτοτε, ακόμα και μετά την αποκάλυψη των πολύ συζητημένων Meltdown & Spectre, η Intel παραμένει στην κορυφή. Σημειώνεται ότι η επάνοδο της Intel με τους Coffee Lake (i7 8700k & i5 8600k) πραγματοποιήθηκε στους δύο καλύτερους μήνες για την αγορά των CPUs γενικώς (peak πωλήσεων και κερδών του 12μηνου).

About Freegr network

Από το Blogger.