τεχνολογία

Bitcoin με τη χρήση υπερυπολογιστή πυρηνικής εγκατάστασης

Σάλος έχει ξεσπάσει με τα Ρωσικά media να αναμεταδίδουν την απόπειρα μηχανικών, εργαζομένων στον οργανισμό κατασκευής και ανάπτυξης πυρηνικών όπλων της χώρας, να χρησιμοποιήσουν έναν από τους πιο δυνατούς υπερυπολογιστές του κόσμου για να εξορίσουν ηλεκτρονικά νομίσματα Bitcoin. Η περιοχή που όλα συνέβησαν ονομάζεται Sarov και είναι μια από τις πιο καλά φυλαγμένες περιοχές της Ρωσίας. 
Εκεί βρίσκετε το RFNC (Russian Federation Nuclear Center), το οποίο όχι μόνο είναι ο οργανισμός που δημιούργησε την πρώτη πυρηνική βόμβα για τη Ρωσία, αλλά από το 2011, φιλοξενεί ένα από τα λίγα υπερυπολογιστικά συστήματα του πλανήτη. Το θηρίο το οποίο λειτουργεί για να εξυπηρετεί επιστημονικά πειράματα, έχει επιδόσεις που αγγίζουν τα 1 Petaflop και μπορεί να εκτελέσει σχεδόν οποιαδήποτε συμβατική διεργασία ακαριαία. Έχοντας γνώση και πρόσβαση, οι μηχανικοί αποφάσισαν να εγκαταστήσουν στο υπερυπολογιστή λογισμικό για εξόρυξη Bitcoin με σκοπό να επωφεληθούν από τα κέρδη. 
Οι καταδικασμένοι εγκληματίες, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας τους να συνδέσουν το “αεροστεγώς” (airg aped computer) προστατευμένο μηχάνημα στο διαδίκτυο για να μπορέσουν να εκκινήσουν τη διαδικασία. Η προσπάθεια τους αυτή, ενεργοποίησε τα συστήματα ασφαλείας του οργανισμού, ειδοποιώντας την αρχή Federal Security Service (FSB). Κατηγορίες κατά των μηχανικών κατατέθηκαν από τις αρμόδιες αρχές ενώ και οι δύο αναμένουν να δικαστούν

About Freegr network

Από το Blogger.