ειδήσεις

Δύο νεώτερες APUs ετοιμάζονται από την AMD!

Η AMD έχει από χθες δύο νέους επεξεργαστές Ryzen με Vega γραφικά όμως όπως φαίνεται θα δούμε κι άλλες υλοποιήσεις με ακόμη χαμηλότερο TDP. Οι Ryzen 3 2200G και Ryzen 5 2400G αποτελούν μετά από αρκετό καιρό τα πρώτα APUs νέας γενιάς, έχοντας τέσσερις Zen πυρήνες και ενσωματωμένα γραφικά Vega αρχιτεκτονικής στοχεύοντας κυρίως entry level PCs. 
Οι χρονισμοί των chips (specs των οποίων αναφέραμε στο αρχικό άρθρο του Ιανουαρίου) θέτουν το βασικό όριο για το TDP που θα έχουν οι επεξεργαστές, που στη περίπτωση των παραπάνω είναι τα 65 Watt. Αν και ο αριθμός είναι αρκετά χαμηλός, δεδομένου πως έχουμε να κάνουμε με ένα chip που ενσωματώνει γραφικά με επιδόσεις για ευχάριστο 1080p gaming σε μέτρια γραφικά, η AMD φαίνεται πως θα κυκλοφορήσει και τις low power εκδόσεις τους που θα έχουν το χαρακτηριστικό GE στο τέλος της ονομασίας τους, ρίχνοντας το TDP στα 35 μόλις Watt. 
Αυτό γίνεται γνωστό από την ASRock και την λίστα των υποστηριζόμενων επεξεργαστών που δημοσίευσε μαζί με το νέο BIOS της. Έτσι οι Ryzen 5 2400GE και Ryzen 3 2200GE θα έρχονται με χαμηλότερους χρονισμούς (3.2 GHz και στα δύο μοντέλα) για ακόμη καλύτερη θερμική συμπεριφορά και με την stock ψύκτρα της AMD.

About Freegr network

Από το Blogger.