τεχνολογία

Οι 8Κ κάμερες γίνονται φθηνότερες και μικρότερες

H Foxconn αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα προϊόντων της Κίνας και είναι υπεύθυνη για την κατασκευή των iPhone. Η κινεζική εταιρία ανακοίνωσε την συνεργασία της με την RED, γνωστή για την κατασκευή κινηματογραφικών καμερών για αυτό και δια στόματος του CEO της Foxconn, μάθαμε ότι η συνεργασία θα γίνει με σκοπό την δημιουργία 8Κ καμερών που θα είναι μικρότερες και φθηνότερες από τις ήδη υπάρχουσες μέχρι και κατά δύο τρίτα. 
Μιας και ήδη υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4Κ στις κινητές μας συσκευές, το 8Κ θα μπορούσε να είναι ο επόμενος σταθμός για τις ναυαρχίδες του μέλλοντος, αν και εφόσον η συνεργασία των δύο εταιριών, όντως αποφέρει καρπούς. Έτσι, θα δούμε μικρότερες και φθηνότερες 8Κ κάμερες να κυκλοφορούν στην αγορά. Σε περίπτωση που τα καταφέρουν, όμως αυτό θα σημαίνει μια νέα εποχή για τις κάμερες των τηλεφώνων και όχι μόνο. 
Από τη μία, ωστόσο, θα δημιουργηθούν και κάποια προβλήματα, όπως τι θα γίνει με τους τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους που θα απαιτεί κάτι τέτοιο, καθώς και το εάν θα μπορέσουν οι μεγάλοι κατασκευαστές τηλεφώνων να παρέχουν μια αρκετά μεγάλη μνήμη για βίντεο σε 8Κ αναλύσεις. Από την άλλη, οι μικρές κινηματογραφικές παραγωγές σίγουρα θα ωφεληθούν από φθηνότερες και μικρότερες κάμερες, λόγω κόστους, αύξηση στο production value και την ποιότητα της κινηματογράφηση

About Freegr network

Από το Blogger.