τεχνολογία

4 εργαλεία αλλάζουν τον ψηφιακό χώρο εργασίας

Ο αναλογικός κόσμος ως έννοια παύει να υφίσταται και περνάμε με την ταχύτητα του φωτός σε έναν κόσμο που οι ψηφιακές δυνατότητες φέρνουν την εξέλιξη και προσφέρουν επιλογές που ενισχύουν τόσο την παραγωγικότητα του ατόμου όσο και την αποτελεσματικότητα του συνόλου. Η εποχή γίνεται όλο και πιο «έξυπνη» και το εργασιακό περιβάλλον δεν μπορεί να μένει πίσω· πρέπει να έχει το προβάδισμα με καινοτομίες που θα αναπροσαρμόσουν τον χώρο εργασίας, ώστε ο εργαζόμενος να μπορεί να είναι παραγωγικός όπου και αν βρίσκεται. 
O εργοδότης του σήμερα έχει στη διάθεσή του βασικές τεχνολογίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να μετασχηματίσει την εταιρεία του. Οι τεχνολογίες αυτές αφορούν σε 4 βασικούς πυλώνες: την ασφάλεια, την ανταλλαγή δεδομένων, τη συνεργασία και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Κάποιες από αυτές ήδη εφαρμόζονται επιτυχώς στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά για το μέλλον. Οι τρόποι ασφάλειας του παρελθόντος δεν μας καλύπτουν πια. Είναι πλέον ανάγκη να μπορεί ο καθένας να μοιραστεί πληροφορίες με ασφάλεια. Μια τέτοια λύση είναι το Vodafone Secure Device Manager, που σου επιτρέπει να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή ποιες συσκευές έχουν πρόσβαση στα εταιρικά δεδομένα, μπορείς να εφαρμόσεις την επιθυμητή πολιτική ασφαλείας ακόμα και εξ αποστάσεως (Over The Air), η προστασία των δεδομένων σου είναι απολύτως εναρμονισμένη με πιθανές νομικές/ρυθμιστικές υποχρεώσεις και έχεις πλήρη έλεγχο πρόσβασης όλων των εφαρμογών (in-house και public applications). Ένα ακόμη θέμα το οποίο διαρκώς βελτιώνεται, ακολουθώντας τη νέα εποχή πραγμάτων, είναι η ανταλλαγή και η διαχείριση των δεδομένων. 
Το εργατικό δυναμικό μπορεί να παίρνει μέρος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, να μοιράζεται ιδέες, εικόνες και εφαρμογές, χωρίς να χρειάζεται η φυσική του παρουσία στο εργασιακό περιβάλλον όπως το έχουμε στο μυαλό μας ως σήμερα. Ένα από αυτά τα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν είναι η υπηρεσία Microsoft® Office 365 που προσφέρεται από τη Vodafone · Τώρα, η ανταλλαγή των εταιρικών μηνυμάτων και οι ηλεκτρονικές συσκέψεις γίνονται άμεσα και εύκολα, αφού οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν office & web apps, ώστε να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές της Microsoft από όλες τις συσκευές (smartphones, laptops, tablets). Κάτι που σίγουρα θα προβληματίσει τους περισσότερους από εμάς είναι η δυσκολία που θα υπάρξει στη συνεργασία. Πώς μπορώ να ξέρω ότι οι εργαζόμενοι θα είναι πάντα on-time, από τη στιγμή που δεν θα βρίσκονται στον φυσικό χώρο εργασίας; Τα meetings δεν θα επηρεαστούν; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά «Όχι». 
Η τεχνολογία δημιουργεί ευφυείς χώρους για να συνδέσει όλες τις απομακρυσμένες ομάδες με τους πελάτες και να μεταμορφώσει τον εργασιακό χώρο προς το καλύτερο. Ακόμα, όμως, και η ίδια η πραγματικότητα αλλάζει αφού αποκτά νέα υπόσταση. Πολλές επιχειρήσεις επωφελούνται ήδη από τα εικονικά μοντέλα και τη 3D απεικόνιση, παρέχοντας ελευθερία στους εργαζόμενους να μετακινούνται χωρίς καλώδια (τεχνολογία ασύρματων gigabit). Ο σύγχρονος εργοδότης πρέπει να κατανοήσει πως καθώς οι απαιτήσεις και τα δεδομένα αλλάζουν, οι εργαζόμενοι διασπείρονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι τρόποι και τα εργαλεία είναι διαθέσιμα για όλους, αρκεί να υπάρχει η θέληση και η στρατηγική που θα οδηγήσει την επιχείρηση σε ένα μέλλον με ακόμα περισσότερες προοπτικές.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

About Freegr network

Από το Blogger.