τεχνολογία

Το XPS 13 της Dell καλωσορίζει το 2018

Η high-end σειρά υπολογιστών της Dell αδιαμφισβήτητα ακούει στο όνομα XPS (abbr. Xtreme Performance Systems) έχοντας παρουσιάσει μέσα στα χρόνια έναν ορμαθό σταθερών και μη συστημάτων. Από το 2015 και μετά η τάση των ultrabooks και η παρουσία των Surface προϊόντων της Microsoft στην αγορά ώθησαν την εταιρία σε ηχηρές σχεδιαστικές αλλαγές, εκμηδενίζοντας κάθε στοιχείο της εξωτερικής εμφάνισης των XPS 13 και XPS 15 που παρέπεμπε στο gaming και εστιάζοντας σε ένα πιο professional προφίλ. Ως πρωτεργάτης των αλλαγών, το XPS 13 ανανεώνεται για το 2018 με τη σχεδιαστική ομάδα της εταιρίας να καταφέρνει για ακόμη μια φορά να το κάνει λεπτότερο, ελαφρύτερο και δυνατότερο από ποτέ.
Το νέο convertible της Dell έρχεται εξοπλισμένο με τους όγδοης γενιάς επεξεργαστές της Intel (Kaby Lake Refresh) προσφέροντας την επιλογή στο χρήστη μεταξύ των τετραπύρηνων Core i5-8250U και Core i7-8550U. Η “σήμα κατατεθέν” 4K Infinity Edge οθόνη αφής της σειράς περνά πλέον στη δεύτερη γενιά της, μειώνοντας τα περιθώρια στα 4mm και προστατεύοντας το πάνελ με edge-to-edge Corning Gorilla Glass 4. Οι συνθέσεις φέρουν dual-channel LPDDR3 μνήμες στα 4, 8 και 16GB, με τα τελευταία dimms να είναι χρονισμένα στα 2133MHz, ενώ στα του αποθηκευτικού χώρου οι χρήστες δύνανται να εγκαταστήσουν έως και 1TB M.2 PCIe SSD.
Μεταξύ των υπολοίπων αξιοσημείωτων χαρακτηριστικών του συναντάμε το υπο-φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, τη δυνατότητα προσαρμογής κάρτας δικτύου Killer Wireless AC 1435, το διπλασιασμό των ανεμιστήρων και των θερμοαγωγών - με την εταιρία να υποστηρίζει ότι είναι το πρώτο Gore Thermal Insulation σύστημα σε laptop - καθώς και την ενσωμάτωση τριών USB Type-C θυρών με την τεχνολογία Thunderbolt 3.
Το νέο 2-in-1 της Dell κυκλοφορεί σε δύο χρώματα, Rose Gold εξωτερικό με Alpine White εσωτερικό κατασκευασμένο από υφαντές ίνες γυαλιού και επεξεργασμένο αλουμίνιο, καθώς και ασημί/μαύρο κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και το ίδιο κράμα αλουμινίου. Να σημειωθεί ότι στο λευκό εσωτερικό έχει περαστεί από μια ειδική επίστρωση σχεδιασμένη έτσι ώστε να καθιστά την επιφάνεια περισσότερο ανθεκτική στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και τους λεκέδες.

About Freegr network

Από το Blogger.