τεχνολογία

Εκατομμύρια PC μολυσμένα από mining malware

Η υψηλή δημοφιλία των κρυπτονομισμάτων και οι μεγάλες αποδόσεις των τελευταίων μηνών, έχουν οδηγήσει αρκετούς κυβερνοεγκληματίες στη δημιουργία malware με στόχο να εκμεταλλευτούν την επεξεργαστική ισχύ των υπολογιστών που μολύνουν για δικό τους όφελος. Μία νέα, σοβαρή περίπτωση mining malware εντοπίστηκε πρόσφατα από την εταιρεία ασφαλείας Palo Alto Networks. 
Το συγκεκριμένο malware υπολογίζεται πως έχει μολύνει περίπου 15 εκατομμύρια υπολογιστές με Windows ανά τον κόσμο, κυρίως στις περιοχές της Νότιας Αμερικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της βόρειας Αφρικής. Για να μεταδώσουν το malware, οι hackers δημιούργησαν ένα εκτελέσιμο αρχείο .EXE και του έδωσαν ονομασίες που να παρεπέμπουν σε file-sharing download, όπως "File4org," "RapidFiles" και "Dropmefiles". 
Όταν ο χρήστης παραπλανούνταν, κατέβαζε και έτρεχε το αρχείο, το malware εγκαθιστούσε σιωπηλά ένα utility που κάνει mining στο κρυπτονόμισμα Monero και χρησιμοποιούσε κατελάχιστο το 80% από την ισχύ του επεξεργαστή τού συστήματος. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως στον κώδικα υπάρχουν παραπομπές στην δημοφιλή υπηρεσία NiceHash, ένα online marketplace όπου πωλείται και αγοράζεται επεξεργαστική ισχύς για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Εκεί οι hackers πωλούσαν την επεξεργαστική ισχύ των υπολογιστών που είχαν μολύνει και εισέπρατταν την προμήθειά τους. Εκτός των άλλων malware, είναι αρκετά και τα κρούσματα από mining εκδοχές τους τελευταίους μήνες, οπότε η ύπαρξη μιας ικανής και ενημερωμένης σουίτας ασφαλείας, είναι απαραίτητη για να έχετε τα αρχεία σας και τον υπολογιστή σας προστατευμένο. pcmag

About Freegr network

Από το Blogger.