τεχνολογία

Και οι CPUs της ARM είναι για τα μπάζα όπως Intel, Apple

Μετά την αποκάλυψη ότι οι επεξεργαστές x86 της Intel επηρεάζονται από μία σημαντική ευπάθεια, τώρα μαθαίνουμε από την ίδια της ARM ότι επηρεάζονται και οι δικοί της Cortex. Η ARM επιβεβαίωσε ότι από την ευπάθεια επηρεάζονται και οι επεξεργαστές Cortex-A της εταιρείας (βρίσκονται σε συσκευές Android κ.ά). 
Οι υπόλοιποι επεξεργαστές της όπως μαθαίνουμε δεν επηρεάζονται, τουλάχιστον σε ανησυχητικό βαθμό. “Αν το malware τρέξει τοπικά στο σύστημα θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την πρόσβαση σε δεδομένα στην προστατευόμενη ή προνομιούχο μνήμη του kernel. Οι επεξεργαστές μας Cortex-M, που βρίσκονται σε low-power, connected συσκευές IoT (Internet of Things) δεν επηρεάζονται από την ευπάθεια” δήλωσε εκπρόσωπος της ARM στο Axios. Η AMD από την άλλη ισχυρίζεται, παρά την αντίθετη άποψη ορισμένων ερευνητών ασφαλείας, πως οι επεξεργαστές της δεν επηρεάζονται από τις διαφορετικές εκδοχές του exploit.
 “Για να είμαστε ξεκάθαροι, η ερευνητική ομάδα ασφαλείας μας εντόπισε τρεις παραλλαγές (της επίθεσης)που στοχεύουν σε “κερδοσκοπική εκτέλεση” (speculative execution). Η απειλή και το response και στις τρεις διαφορετικές παραλλαγές διαφέρουν από εταιρεία επεξεργαστών, και η AMD δεν επηρεάζεται και από τις τρεις παραλλαγές” δήλωσε εκπρόσωπος της AMD. “Λόγω διαφορών στην αρχιτεκτονική της AMD, πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος αυτή την ώρα για τους επεξεργαστές της AMD είναι σχεδόν μηδενικός” συμπλήρωσε στην ανακοίνωση της η AMD.

About Freegr network

Από το Blogger.