ειδήσεις

Samsung & KDDI: 5G τεχνολογία σε κινούμενο τραίνο

H Samsung και η Ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών KDDI, ανακοίνωσαν ότι μπόρεσαν να δείξουν την χρήση 5G τεχνολογίας σε κινούμενο τραίνο. Στις δοκιμές επιτεύχθηκαν downlink και uplink transmissions, ενώ το τραίνο κινούνταν με ταχύτητα 100 km/h. Ενώ το τραίνο βρισκόταν σε κίνηση, Samsung και KDDI ήταν σε θέση να φτάσουν μια κορυφαία ταχύτητα δεδομένων 1,7 Gbps. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι η 5G end-to-end λύση της Samsung, την οποία δεν έχει βγάλει ακόμη στην αγορά. Το πακέτο περιλαμβάνει 5G router, 5G radio, virtualized RAN και πυρήνα. 
Οι δοκιμές έδειξαν μερικά από τα τυπικά χαρακτηριστικά που αναμένονται με μια σύνδεση 5G όπως χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση (που σημαίνει ότι το δίκτυο ανταποκρίνεται σε εντολές με πολύ μικρή καθυστέρηση), υψηλή απόδοση και άλλες δυνατότητες που θα ωφελήσουν τόσο τους επιβάτες όσο και τους χειριστές των τρένων μεγάλης ταχύτητας. Εκτός από το γεγονός ότι ήταν σε θέση να χειριστεί τις μεταδόσεις downlink και uplink, η σύνδεση 5G επέτρεψε τη λήψη βίντεο 8Κ χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που τοποθετήθηκε στην αμαξοστοιχία. Επιπλέον, φορτώθηκε επιτυχώς ένα βίντεο 4K που τραβήχτηκε χρησιμοποιώντας μια κάμερα τοποθετημένη στο τραίνο. 
Ο Yoshiaki Uchida, Senior Managing Executive Officer στην KDDI, αναμένει η εταιρεία να λανσάρει τις 5G υπηρεσίες της μέχρι το 2020. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία από τις 17 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, σε μια πόλη κοντά στο Τόκιο.

About Freegr network

Από το Blogger.