ειδήσεις

Αντιδρούν χώρες μετά το hack της Uber

Μετά την ανακοίνωση της κλοπής ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων χρηστών της υπηρεσίας Uber και την απόκρυψη του συμβάντος, η διοίκηση συνεργάζεται στενά με τις Αρχές και τις υπηρεσίες ασφαλείας για περαιτέρω μελέτη του θέματος. Σε πρόσφατη ανακοίνωση από το γραφείο της εταιρίας στην Αυστραλία, από το σύνολο των 57 εκατομμυρίων λογαριασμών που επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση, 1.2 εκατομμύρια από αυτούς, ανήκουν σε κατοίκους της χώρας. Η Uber έχει δώσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στην υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων της Αυστραλίας (Australian Privacy Commissioner), ενώ δηλώνει πως ο παραπάνω αριθμός αποτελεί ακόμα μια εκτίμηση.
Έχουμε πάρει το θέμα πολύ σοβαρά και είμαστε χαρούμενοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση έχουν οι υπηρεσίες ασφαλείας και οι ρυθμιστικές αρχές. Είμαστε αφοσιωμένοι και αποφασισμένοι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαμε και να βάλουμε την αξιοπιστία στον πυρήνα οποιασδήποτε απόφασης λαμβάνουμε. Δουλεύουμε για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτέθηκαν πάνω από 2.7 εκατομμύρια λογαριασμοί Uber, με την κυβέρνηση να παίρνει το θέμα πολύ σοβαρά, ειδικά επειδή η εταιρία απέκρυψε το γεγονός. Στους κόλπους της κυβέρνησης γίνεται λόγος για χρήση του Data Protection Bill, ενός νόμου που διεκδικεί μαζικά από εταιρίες αποζημιώσεις εκ μέρους των πολιτών, σε περιπτώσεις που μια εταιρία αποτυγχάνει να πάρει μέτρα προστασίας μετά από ένα διαρροή δεδομένων.
Η Uber πέρα από τις κυβερνητικές οργανώσεις, έχει έρθει σε συνεργασία με ιδιωτικές υπηρεσίες ηλεκτρονικής ασφαλείας και ερευνών για να μπορέσουν να βρουν παραπάνω στοιχεία για την κλοπή. Μέχρι τώρα οι ειδικοί δεν έχουν εντοπίσει κάποια κλοπή σε πολύ ευαίσθητα στοιχεία όπως αριθμούς καρτών και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ωστόσο παραμένουν σε επαγρύπνηση για τυχόν νέα στοιχεία.

About Freegr network

Από το Blogger.