τεχνολογία

Η Google ετοιμάζει νέα Chromebook με Snapdragon 845

Τα Windows 10 της Microsoft στο ARM είναι πλέον γεγονός και οι πρώτες συσκευές αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες και απ’ ότι φαίνεται δεν θα ανταγωνίζονται μόνο μεταξύ τους αλλά και με μια νέα σειρά Chromebook. Η XDA έχει βρει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένα Chromebook που τροφοδοτείται από τον Snapdragon της Qualcomm βρίσκεται υπό κατασκευή, καθιστώντας το Chrome OS ισχυρό αντίπαλο των Windows 10 S.Chromebook
Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη Chromebook με Snapdragon, πολύ σύντομα θα μπορούσαμε να έχουμε δύο συσκευές Chrome OS και Windows 10 S οι οποίες θα τροφοδοτούνται από τον ίδιο επεξεργαστή Snapdragon 845. Τα τσιπ ARM έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στα Chromebook αλλά η απόδοση ήταν πολύ χαμηλότερη από τις προσδοκίες, κυρίως λόγω της χρήσης της Rockchip ή παρόμοιων επεξεργαστών των οποίων οι προδιαγραφές είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές των Qualcomm.
Από την άλλη πλευρά, τα Chromebook που λειτουργούν με Intel Atom ή Celeron έχουν καλύτερα αποτελέσματα, αν και η αρχιτεκτονική ARM θα μπορούσε να φέρει περισσότερα πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για νέα χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη μπαταρία. Η ίδια η Microsoft υποστηρίζει ότι τα Windows 10 στο ARM μπορούν να φτάσουν μέχρι μία ολόκληρη εβδομάδα ζωής, με την πλειοψηφία των συσκευών να προσφέρουν περίπου 20 ώρες ενεργής χρήσης τη μέρα.
Παρόλο που το Snapdragon 845 θα μπορούσε να προσφερθεί στα Chromebook, η Google έχει πολλή δουλειά από πλευράς λογισμικού καθώς το Chrome OS χρειάζεται υποστήριξη για όλα τα νέα χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα αν αυτό σημαίνει βιομετρικά στοιχεία, VR ή AR. Τα πρώτα Windows 10 σε συσκευές ARM, που αναφερόταν επισήμως από τη Microsoft ως υπολογιστές Always Connected θα φτάσουν στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2018. Οι συσκευές που τροφοδοτούνται από τον Snapdragon 845 θα κυκλοφορήσουν πιθανότατα ένα χρόνο αργότερα, καθώς ο επεξεργαστής χρειάζεται αρκετές βελτιώσεις προτού κυκλοφορήσει σε υπολογιστές.

About Freegr network

Από το Blogger.