τεχνολογία

Η FCC πιστοποιεί το πρώτο ασύρματο σύστημα φόρτισης

Ευχηθήκατε ποτέ να μπορείτε να φορτίζετε ασύρματα τα gadget σας – και εννοούμε πραγματικά ασύρματα, όχι τοποθετώντας τα σε μια επιφάνεια φόρτισης; Αυτή η μέρα μπορεί να έρθει πολύ σύντομα, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, ενέκρινε πρόσφατα τον πρώτο ασύρματο φορτιστή “power-at-a-distance”. 
Κατασκευασμένος από την Energous – μια εταιρεία που κάποτε φημολογείτο ότι συνεργαζόταν με την Apple για ασύρματη φόρτιση από απόσταση – το WattUp είναι ένας φορτιστής που “στέλνει εστιασμένη, RF ισχύ σε συσκευές” σε απόσταση έως και τριάντα εκατοστών. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η FCC έχει πιστοποιήσει οποιοδήποτε ασύρματο φορτιστή που λειτουργεί σε απόσταση. “Η δωρεάν φόρτιση χωρίς καλώδια – όπως το να φορτίζεται ένα fitness band ακόμα κι όταν το φοράτε – είναι ακριβώς αυτό που οι καταναλωτές περίμεναν. Τώρα είμαστε σε θέση να προωθήσουμε τα καταναλωτικά μας ηλεκτρονικά, τo IoT και τους έξυπνους οικιακούς πελάτες με ταχείς ρυθμούς , δήλωσε ο Stephen R. Rizzone, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energous. Τα διαφημιστικά μηνύματα προώθησης της εταιρείας για το WattUp λένε ότι μπορεί να φορτίζει πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα και μπορεί να σταματήσει τη φόρτιση μόλις οι συσκευές φορτιστούν πλήρως. 
Ο δέκτης WattUp είναι μικροσκοπικός και μπορεί να τοποθετηθεί σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων αδιάβροχων συσκευών. Ενώ αυτό ακούγεται υπέροχο, είμαστε ακόμα περίεργοι να δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό στην πραγματική ζωή. Για παράδειγμα, αν η “δέσμη” φόρτισης είναι πολύ στενή, αυτό θα μειώσει σημαντικά τη χρηστικότητα του φορτιστή WattUp;

About Freegr network

Από το Blogger.