ειδήσεις

Ρομπότ κρατούν τη δάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς!

Η παράδοση της λαμπαδηδοδρομίας "εκσυγχρονίζεται" επιτρέποντας και σε ...ρομπότ να τρέξουν με την ολυμπιακή δάδα. Έτσι, στη λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018 στην Πιεονγκτσιάνγκ δύο ρομπότ βρίσκονται ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους.
Ο HUBO ένα σχεδόν ανθρωπόμορφο ρομπότ που δημιουργήθηκε από το Korean Advanced Institute of Science and Technology, κράτησε τη δάδα πριν διαπεράσει έναν τούβλινο τοίχο και την παραδώσει στον δημιουργό του, τον Oh Jun Ho.
Ακολούθησε ακόμη ένα ρομποτοειδές, το FX-2, με ύψος σχεδόν δυόμισι μέτρα και βάρος 272 κιλά, με δύο χέρια και πέντε δάχτυλα στο καθένα (από κοινού δημιουργία του HUBO Lab και της Rainbow Robotics).
Η ρομποτική «επανάσταση» αναμένεται να είναι το επίπεδο στο οποίο, τα επόμενα χρόνια, θα εστιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η συμμετοχή στη λαμπαδηδρομία στη Νότια Κορέα δε θα είναι η μόνη ενασχόληση του HUBO στους Χειμερινούς της επόμενης χρονιάς: 85 HUBO θα χρησιμοποιηθούν ως καθαριστές, πάροχοι πληροφοριών, σεκιούριτι. Στους επόμενους Ολυμπιακούς, στην Ιαπωνία το 2020, οι οργανωτές ελπίζουν να έχουν σε λειτουργία ένα πλήρες «ρομποτικό χωριό».

About Freegr network

Από το Blogger.