τεχνολογία

3 νέες δωρεάν φωτογραφικές εφαρμογές για iOS και Android

H Google παρουσιάζει τρεις νέες δωρεάν εφαρμογές για επεξεργασία εικόνας και βίντεο σε κινητά, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε μια νέα σειρά «πειραματικών» εφαρμογών που αλλάζουν το τοπίο της κινητής φωτογραφίας. Κάθε ένας από τα περίπου δύο δισεκατομμύρια ιδιοκτήτες smartphone στον κόσμο μεταφέρει καθημερινά μαζί του μια δυνατή φωτογραφική μηχανή, ικανή να καταγράψει φωτογραφίες και βίντεο με ποιότητα που πριν από πέντε χρόνια δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε. Μέχρι πρόσφατα, αυτές οι κάμερες λειτουργούσαν κυρίως ως οπτικοί αισθητήρες, οι οποίοι μπορούσαν να καταγράψουν το φως και στη συνέχεια να επεξεργαστούν τα "εικονοκύτταρα" της κάθε εικόνας που προέκυπτε.
 Ωστόσο, η επόμενη (σημερινή) γενιά φωτογραφικών μηχανών έχει τη δυνατότητα να συνδυάζει αλγόριθμους ακριβών φωτογραφικών μηχανών και υπολογιστών, επιτρέποντας έτσι και τη δημιουργία νέων εφαρμογών που θα ανοίξουν νέους δρόμους στην «κινητή» φωτογραφία και βίντεο. H Google ανακοίνωσε σήμερα, μέσα από το Research Blog της, ότι λανσάρει την πρώτη δόση μιας νέας σειράς εφαρμογών φωτογραφίας: απλές στη χρήση τους, αλλά και χρήσιμες, οι νέες εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα βασίζονται αποκλειστικά στην πειραματική τεχνολογία. Γι' αυτό οι προγραμματιστές της Google αποφάσισαν να δώσουν το όνομα «appsmerimental» σε αυτές.
 Η προσέγγιση στον όρο εμπνεύστηκε, εν μέρει, από την εφαρμογή Motion Stills, η οποία αναπτύχθηκε από ερευνητές της Google για να μετατρέπει τα σύντομα βίντεο σε time-lapses, χρησιμοποιώντας πειραματικές τεχνολογίες σταθεροποίησης και προηγμένου rendering. Οι νέες εφαρμογές που παρουσιάζει σήμερα βασίζονται σε αυτή την προσέγγιση, αξιοποιώντας άλλες, νεότερες τεχνολογίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Google. Ουσιαστικά, βασίζονται στην αναγνώριση αντικειμένων, στον καταμερισμό των χαρακτηριστικών ενός προσώπου, σε αλγόριθμους που σχηματίζουν νέα οπτικά στιλ, σε πιο αποδοτικές τεχνολογίες κωδικοποίησης της εικόνας, και ίσως το πιο σημαντικό, στη διασκέδαση! Πηγή:lifo

About Freegr network

Από το Blogger.