τεχνολογία

Η Qualcomm κατηγορεί την Apple για εμπορικά μυστικά στην Intel

Η συνεχιζόμενη διαμάχη που έχουν Qualcomm και Apple σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο δεν φαίνεται να λαμβάνει τέλος, αλλά κλιμακώνεται περισσότερο. Η Qualcomm την κατηγορεί ότι έδωσε στην Intel ευαίσθητες πληροφορίες για την ίδια. Πιο συγκεκριμένα, η Qualcomm κατέθεσε μήνυση κατά της Apple και αναφέρει ότι η κατασκευάστρια του iPhone “άσκησε την εμπορική της δύναμη” προκειμένου να ζητήσει “άνευ προηγουμένου πρόσβαση” στο “πολύτιμο και εξαιρετικά εμπιστευτικό λογισμικό της, συμπεριλαμβανομένου του source code”. 
Πρόκειται για modem firmware, μιας και η Apple εδώ και πολλά χρόνια αγοράζει από την Qualcomm mobile data modems Ωστόσο, με το iPhone 7, η εταιρεία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί για κάποιες παρτίδες, τα Intel modems. Στην συγκεκριμένη μήνυση, η Intel αποτελεί σημαντικό κομμάτι, μιας και η Qualcomm υποστηρίζει ότι η Apple μοιράστηκε μαζί της τις πληροφορίες σχετικά με το modem firmware. “Qualcomm’s proprietary implementation of this communication protocol is not dictated by any standard and it contains Qualcomm’s highly confidential trade secrets. Apple, however, included in the “CC’d Persons” distribution list for this request an engineer from Intel (a competitive vendor) and an Apple engineer working with that competitive vendor”, αναφέρει η Qualcomm. 
Η Intel είναι ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της Qualcomm και αν ισχύουν τα όσα κατηγορεί την Apple, δεν πρόκειται για καθόλου εύκολη υπόθεση. Η μήνυση έρχεται λίγες μέρες μετά την είδηση που θέλει την Apple να σταματά την αγορά modems από την Qualcomm για τα iPhones και iPads του 2018. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τα έσοδα της Qualcomm θα μειωθούν περίπου κατά 7.5%. Εάν οι ισχυρισμοί αυτοί αποδειχθούν αληθείς, η Apple πιθανώς θα πρέπει να πληρώσει στην Qualcomm ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την παράβαση

About Freegr network

Από το Blogger.