ειδήσεις

Νέο πανευρωπαϊκό δίκτυο οπτικών ινών από την OTEGLOBE

 Σε επανασχεδιασμό και αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού της Δικτύου κορμού προχώρησε η OTEGLOBE, θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ, με την προσθήκη χιλιάδων χιλιομέτρων οπτικής ίνας στην Ευρώπη. Το νέο δίκτυο διέρχεται από 15 χώρες καλύπτοντας τα μεγαλύτερα κέντρα διασύνδεσης όπως Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο, Μασσαλία κλπ, καθώς επίσης και χώρες της Βαλκανικής.
Το νέο δίκτυο της OTEGLOBE περιλαμβάνει 16.000χμ ιδιόκτητης οπτικής ίνας εκτός Ελλάδας και αποτελείται από 4+ εναλλακτικές γεωγραφικές οδεύσεις, παρέχοντας πληθώρα επιλογών διασύνδεσης στην ευρύτερη περιοχή για τα δίκτυα νέας γενιάς.
Έως σήμερα η εταιρεία λειτουργούσε δύο πλήρως προστατευμένα, χερσαία δίκτυα οπτικών ινών, το Transbalkan Network και το Greek Western European Network, τα οποία εκτείνονταν από την Ελλάδα προς τη Δυτική Ευρώπη, μέσω των Βαλκανίων και της Ιταλίας αντίστοιχα. Προκειμένου να παρέχει στους διεθνείς και εγχώριους πελάτες της αναβαθμισμένες υπηρεσίες και να αντεπεξέλθει στις ιδιαίτερα αυξημένες ευρυζωνικές ανάγκες της περιοχής, η OTEGLOBE επανασχεδίασε και μετέτρεψε το δίκτυο κορμού της σε ένα ενοποιημένο δίκτυο οπτικών ινών πολλαπλών διαδρομών (mesh architecture) που εκτείνεται από τη Νοτιοανατολική στη Δυτική Ευρώπη. 
Το Ευρωπαϊκό δίκτυο της OTEGLOBE σε συνδυασμό με το νέο, διηπειρωτικό υποθαλάσσιο καλώδιο Asia-Africa-Europe-1 (AAE-1) μήκους 25.000χμ στο οποίο η OTEGLOBE είναι ιδρυτικό μέλος, παρέχει στην αγορά μία νέα, εναλλακτική διαδρομή για τη διασύνδεση της Ευρώπης με την Ασία μέσω της Ελλάδας, ενώ βάζει την Ελλάδα και την OTEGLOBE στο χάρτη ως τον νέο αξιόπιστο τηλεπικοινωνιακό κόμβο της Μεσογείου. Η κίνηση από την Ασία μεταφέρεται μέσω του AAE-1 στον καλωδιακό σταθμό της OTEGLOBE στα Χανιά και στη συνέχεια δρομολογείται μέσω του πλήρως προστατευμένου χερσαίου δικτύου της OTEGLOBE στην Ευρώπη.

«Ο επανασχεδιασμός του Ευρωπαϊκού δικτύου κορμού της OTEGLOBE κινείται στο πλαίσιο μίας στρατηγικής που την τελευταία δεκαετία μας έχει καθιερώσει ως έναν από τους πλέον αξιόπιστους παρόχους διεθνών τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Ντίνος Ανδρέου, Διευθύνων Σύμβουλος της OTEGLOBE.

large.5a0231a67e52d_OTEGLOBEEuropeanNetworkMap.jpg

Διεθνής διάκριση στα Global Carrier Awards 2017

Αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής ήταν και η μεγάλη διάκριση για την OTEGLOBE στα Διεθνή Βραβεία Τηλεπικοινωνιών “Global Carrier Awards 2017”, με την εταιρεία να αποσπά το βραβείο “Best European Project” για το επανασχεδιασμένο Ευρωπαϊκό Δικτύου Κορμού της. Η τελετή απονομής των “Global Carrier Awards 2017” πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών σύσσωμου του κλάδου διεθνών τηλεπικοινωνιών.

«Συναγωνιζόμενοι με πραγματικούς κολοσσούς του κλάδου μας, η διάκριση του Ευρωπαϊκού μας Δικτύου ως το καλύτερο έργο της Ευρώπης μας τιμά ιδιαίτερα, ενώ μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση στην ίδια τροχιά ανάπτυξης προς όφελος τόσο των πελατών μας όσο και του Ομίλου ΟΤΕ» προσθέτει ο κ. Ανδρέου.

Τα “Global Carrier Awards” είναι ο πλέον αναγνωρισμένος ετήσιος θεσμός στην αγορά των Διεθνών Τηλεπικοινωνιών, που διοργανώνεται επί σειρά ετών από τον διεθνούς κύρους, αγγλικό εκδοτικό οργανισμό “Capacity Media” Capacity Media | Source of business intelligence for the global carrier industry

About Freegr network

Από το Blogger.