τεχνολογία

Το τέλος του «home button» στο iPhone X

O Jony Ive, ο επικεφαλής του design των συσκευών της Apple, αλλά και ο Dan Riccio, παραχώρησαν μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη πριν από λίγες ημέρες, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Time.com. Σε αυτήν υπερασπίζονται την απόφαση της εταιρείας να εγκαταλείψει το γνωστό σε όλους μας «Home button» για χάρη των touchscreen gestures στο iPhone X. Όσον αφορά την εγκατάλειψη του πλήκτρου «Home» και το design του iPhone X αναφέρθηκε: «Υπήρχαν αυτά τα εξωπραγματικά περίπλοκα προβλήματα τα οποία έπρεπε να λυθούν. Δεν είναι απαραίτητα το πιο ιδανικό σημείο να βρίσκεται, αν πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει ένας καλύτερος τρόπος. Γιατί αυτό σημαίνει να μεταβείς από κάτι που ένιωθες ότι ήταν επιτυχές».
Όσον αφορά το design του iPhone X τονίστηκε: «Υπάρχουν πράγματα για τα οποία είστε συνειδητοποιημένοι ως χρήστες, και άλλα που γνωρίζετε, αλλά υποσεινήδειτα. Ίσως το υποσεινήδειτο παράδειγμα είναι απλά η φύση του τρόπου με τον οποίο η οθόνη βρίσκεται ενσωματωμένη στο μεταλλικό σασί και στο γυάλινο σώμα»«Αυτό το τηλέφωνο ανταπεξέρχεται καλά για τα επόμενα 10 χρόνια», προσθέτει ο Riccio. Αυτό που αναφέρουν οι Ive και Riccio, είναι ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο όραμα για το επόμενο βήμα της Apple, ή καλύτερα όπως το θέτει ο Ive, αποτελεί την ολοκλήρωση ενός κεφαλαίου της Apple.
Όσον αφορά την προσέγγιση που ακολουθεί η Apple στην επίλυση ενός προβλήματος υποστηρίζουν: «Η προσοχή στο τι έχει συμβεί ιστορικά, στη πραγματικότητα σου δίνει πίστη ότι θα βρεις μια λύση στο πρόβλημα. Η πίστη δεν είναι υποκατάστατο της τεχνική ικανότητας, αλλά σίγουρα βοηθάει στο να χτίσεις την πεποίθηση ότι θα βρείς τη λύση. Και αυτό είναι σημαντικό». Ο Ive αναφέρθηκε επίσης στην εγκατάλειψη της θύρας των 3.5 χιλιοστών, τονίζοντας ότι ο δρόμος της συγκράτησης των χαρακτηριστικών που έχουν αποδειχθεί επιτυχή, με οποιοδήποτε κόστος, είναι αυτό που οδηγεί σίγουρα στην αποτυχία. Στη συνέχεια, η συζήτηση επεκτάθηκε και στη τιμή του iPhone X, αιτιολογώντας το τόσο υψηλό κόστος της με το επιχείρημα ότι υπάρχει μια οικονομική επίπτωση όταν προσπαθείς να ενσωματώσεις όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που προσφέρει το iPhone X σε μια τόσο μικρή συσκευή. Ο Riccio πρόσθεσε, ότι στόχος είναι να παρέχουν αυτό που νομίζουν ότι είναι το καλύτερο προϊόν που υπάρχει και όχι πάντα το χαμηλό κόστος

About Freegr network

Από το Blogger.