ειδήσεις

FAQ Windows 10 Fall Creators Update!

To Windows 10 Fall Creators Update (έκδοση 1709) έχει γίνει επισήμως διαθέσιμη από τις 17 Οκτωβρίου 2017 και σταδιακά κάνει το επίσημο ντεμπούτο της σε όλο και περισσότερες υποστηριζόμενες συσκευές σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσω της νέας έκδοσης, η Microsoft φέρει μικρές αλλά και σημαντικές αλλαγές, που υπόσχονται να βελτιώσουν την εμπειρία σου με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα ακόμη περισσότερο. Το OneDrive Files On-Demand είναι ένα από αυτά, ενώ μπορείς πλέον να συνδέσεις και το smartphone σου στο PC σου. Ο Microsoft Edge βελτιώνεται επίσης σημαντικά. Στο παρακάτω FAQ, προσπαθούμε να λύσουμε βασικές απορίες που τυχόν έχετε.
1. Πως μπορώ να κατεβάσω το Windows 10 Fall Creators Update;
Ο καλύτερος τρόπος να κατεβάσετε την συγκεκριμένη έκδοση, είναι να περιμένετε μέχρι το Windows Update να σας την προσφέρει να την κατεβάσετε. Αν δεν έχει φθάσει ήδη, η Microsoft σας προσφέρει μερικούς εναλλακτικούς τρόπους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Media Creation Tool προκειμένου να μπορέσετε να προβείτε σε μια καθαρή εγκατάσταση.
usb-flash-drive-select-mtc
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Update Assistant, που είναι παρόμοιο με το Media Creation Tool, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να κάνετε επί τόπου αναβάθμιση των Windows 10.
2. Γιατί η συσκευή μου δεν έχει λάβει ακόμη το Windows 10 Fall Creators Update;
Ο κύριος λόγος που δεν έχει φθάσει ακόμη στη συσκευή σου, είναι γιατί διατίθεται σταδιακά σε αυτές που είναι γνωστό ότι είναι συμβατές. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει κάτι, κάντε λίγη υπομονή ακόμη.
3. Μπορώ με κάποιον τρόπο να μπλοκάρω την αναβάθμιση;
defer-windows-10-features-advanced-options
Εν μέρει ναι. Και λέμε εν μέρει, γιατί τα Windows 10 θα σου επιτρέψουν να μπλοκάρεις την αναβάθμιση προσωρινά. Αν χρησιμοποιείς τα Windows 10 Pro, αυτό μπορεί να γίνει μέσω της χρήσης της επιλογής «Current Branch for Business». Δυστυχώς η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι διαθέσιμη για Windows 10 Home.
4. Υπάρχουν τυχόν προβλήματα με το Windows 10 Fall Creators Update;
Όχι, δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη νέα έκδοση των Windows 10, παρά μόνο κάποια σποραδικά, που είναι φυσικό όταν πρόκειται για μια νέα έκδοση. Για παράδειγμα ο Microsoft Edge μπορεί να εμφανίσει κάποια μικροπροβλήματα σύνδεσης, άλλοι αναφέρουν ότι το OneDrive Files On-Demand έλειπε μετά την αναβάθμιση, αν και αποδείχθηκε ότι η εταιρεία απλώς διέθετε σταδιακά το χαρακτηριστικό.
5. Υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά στο Settings app;
Φυσικά. Το Settings app αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα των Windows 10 και συχνά βρίσκεται στο επίκεντρο λήψης νέων χαρακτηριστικών και βελτιώσεων. Στη συγκεκριμένη έκδοση, το Settings app λαμβάνει ορισμένες πινελιές του Fluent Design στο οποίο είχαμε αναφερθεί πρόσφατα. Μπορείτε μεταξύ άλλων να περιορίσετε το ποσό του bandwidth που θα χρησιμοποιούν τα Windows 10 για να κατεβάσουν ενημερώσεις συστήματος και εφαρμογών, ενώ μπορείτε και να επιτρέψετε ενημερώσεις ακόμη και αν χρησιμοποιείτε μια σύνδεση με περιορισμό δεδομένων.
new-settings-windows-10-fall-creators-update
Επιπλέον, συναντάμε νέες επιλογές για την απελευθέρωση χώρου στο δίσκο, ενώ έχουμε και το Color filters feature, που καθιστά εφικτό οι άνθρωποι με κάποια δυσκολία στην όραση να αντιληφθούν τις διαφορές των χρωμάτων, ενώ βοηθά σημαντικά και αυτούς που παρουσιάζουν ευαισθησία στο φως.
6. Τι νέο φέρνει η Cortana στο Fall Creators Update;
cortana-features-windows-10-fall-creators-update
Με τη συγκεκριμένη αναβάθμιση, σημαντικές είναι οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην Cortana. Πλέον, τα Cortana settings βρίσκονται μέσα στο Settings App, για να γίνει ευκολότερη η αναζήτηση και η προσαρμογή της εμπειρίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωνητικές εντολές για την απενεργοποίηση, την επανεκκίνηση, το κλείδωμα ή το sign out από τη συσκευή σας. Το search box στη taskbar δείχνει πλέον previews των αποτελεσμάτων χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε τον browser.
7. Υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά στον Microsoft Edge;
microsoft-edge-features-windows-10-fall-creators
Φυσικά, σε αυτό το release, ο Microsoft Edge φέρει ένα πλήθος βελτιώσεων, όπως για παράδειγμα ένα σαφώς ανανεωμένο UI με στοιχεία του Fluent Design System.
8. Περιλαμβάνει το Windows 10 Fall Creators Update νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας;
controlled-folder-access-settings
Σε σχεδόν κάθε νέα έκδοση των Windows, η Microsoft διαθέτει νέες ενημερώσεις ασφαλείας. Για παράδειγμα, στη συγκεκριμένη έκδοση έχουμε μια ενημερωμένη έκδοση του Windows Defender Security Center, με δυο κύρια χαρακτηριστικά. Το πρώτο για να προστατέψει τη συσκευή σου έναντι των ransomware και το άλλο για αντιμετωπίσεις ευπάθειες αποτελεσματικά, ακόμη και αν δεν υπάρχει patch μέσω του Windows Update.

9. Λαμβάνει το Onedrive νέα χαρακτηριστικά με το Fall Creators Update;
onedrive-files-ondemand-windows10
Η Microsoft βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μας παρουσιάσει το OneDrive Files On-Demand, με το οποίο μπορείς να έχεις πρόσβαση σε ολόκληρη την συλλογή των αρχείων σου που βρίσκονται αποθηκευμένα στο OneDrive χωρίς να πρέπει να τα κατεβάσεις στη συσκευή σου. Έτσι, κερδίζεις και χώρο και χρόνο. Αν το χαρακτηριστικό λείπει από τη συσκευή σου, μην αγχώνεσαι, μπορεί αυτό να καταφθάσει και μετά από μερικές εβδομάδες.

About Freegr network

Από το Blogger.