τεχνολογία

Casio GZE-1: action camera που μοιάζει με ρολόι

Σε μια απρόσμενη κίνηση, ο Ιαπωνικός γίγαντας της βιομηχανίας ρολογιών - και κάποιων rugged κινητών τηλεφώνων - Casio, ανακοίνωσε την πρώτη του action camera. Λόγος για την GZE-1 που αποτελεί το πρώτο μέλος μιας επερχόμενης σειράς προϊόντων υπό την ονομασία G’z Eye. Έχοντας δανειστεί το σχεδιασμό της από το γνωστό G-Shock brand, η GZE-1 φέρει πιστοποίηση IP6X. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της παραταύτα, φαίνεται να διχάζουν και να “μπερδεύουν” το αγοραστικό της κοινό. 
Η action camera της Casio έχει δυνατότητα καταγραφής βίντεο μόλις στα 1080p με 30fps, ενώ προσφέρει slow motion των 120fps στα 480p (να σημειωθεί πως ως φωτογραφική μηχανή απαθανατίζει στιγμές στα 6-megapixel). 
Πρόκειται για έναν ευρυγώνιο φακό των 190.8-μοιρών, με το focal-length του να κλειδώνει στα f/2.8. Στα της πιστοποίησης, η GZE-1 αντέχει την πίεση του νερού έως και τα 50m βάθους για μισή ώρα, είναι ανθεκτική στις πτώσεις από τα 4m και παραμένει λειτουργική ακόμη και στους -10 βαθμούς κελσίου. Οι κάτοχοι του τελευταίου Pro Trek (βλ. Android Wear) ρολογιού της εταιρίας θα έχουν τη δυνατότητα να το συνδέσουν με την κάμερα, μεταμορφώνοντας το σε ένα viewfinder, ενώ για τους υπόλοιπους η εταιρία δημιούργησε την εφαρμογή κινητών συσκευών, G’z Eye, κάτι αντίστοιχο του PlayMemories Mobile της Sony

About Freegr network

Από το Blogger.