ειδήσεις

Οι άνθρωποι πρώτη αιτία της κλιματικής αλλαγής

Μια σύμπραξη τουλάχιστον 12 επιστημονικών ερευνητικών οργανισμών, εξέδωσε σήμερα ένα “μικρό” κομμάτι μιας γιγαντιαίας έρευνας που αφορά την κλιματική αλλαγή και πώς οι άνθρωποι του πλανήτη συμβάλουν στην επιβάρυνση της κατάστασης. Τέτοιες μελέτες λαμβάνουν χώρα κάθε τέσσερα περίπου χρόνια, και εκατοντάδες επιστήμονες συνεργάζονται με σκοπό την ανάλυση των ευρημάτων αλλά και την εύρεση μελλοντικών λύσεων. Η έρευνα προέρχεται από τις ΗΠΑ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ η οποία δεν πιστεύει στην κλιματική αλλαγή. 
Δυστυχώς τα φετινά ευρήματα, δε διαφέρουν πολύ από τα όσα δεδομένα είχαμε μέχρι τώρα. Η δημοσιοποιημένη έκθεση αναφέρει πως βάσει των στατιστικών στοιχείων οι ανθρώπινες δράσεις και η απελευθέρωση αερίων θερμοκηπίου είναι οι κύριες αιτίες για την κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια υπερθέρμανση. Ο παγκόσμιος μέσος όρος θερμοκρασίας έχει ανέβει κατά 1 βαθμό Κελσίου τα τελευταία 115 χρόνια, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν πως αν δεν αλλαχτούν οι ανθρώπινες συνήθειες, το φαινόμενο δεν πρόκειται να σταματήσει. Όλα αυτά τα φαινόμενα αποτελούν μεγάλο μέρος των αιτιών των φυσικών καταστροφών. Μόνο στην Αμερικανική κυβέρνηση, φαινόμενα όπως τυφώνες και πλημμύρας έχουν κοστίσει $1,1 τρισεκατομμύρια από το 1980. Συγκεκριμένα στην αναφορά αναγράφεται:
 Η συχνότητα και η ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων από την αυξημένη θερμοκρασία, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα αυξηθούν σύμφωνα με την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Η έκθεση αποτελείται από περίπου 600 σελίδες, οι οποίες έχουν ελεγχθεί από πολλούς οργανισμούς αλλά και το National Academy of Sciences της Αμερικής. Ο δεύτερος, πιο μεγάλος τόμος της έρευνας είναι ακόμα υπό συγγραφή αλλά μπορείτε να δείτε το ημιτελές υλικό στη επίσημη σελίδα του οργανισμού.

About Freegr network

Από το Blogger.