ειδήσεις

Οι Έλληνες «πρωταθλητές» στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Μια ιδιαιτέρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στη Βάσω Αγγελέτου (insider.gr) ο Matt Komorowski, Managing Director της Paypal για την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Σε αυτήν, ο Γενικός Διευθυντής, αναφέρεται στη θέση που κατέχει το Paypal στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικών πληρωμών, τα σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη, μιλά για την υπηρεσία Skype Send Money, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αλλά και για τη μετάβαση σε ένα μοντέλο οικονομίας που θα χαρακτηρίζεται από λιγότερα μετρητά.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρει ότι οι Έλληνες είναι «πρωταθλητές» στο ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς η Ελλάδα, εμφανίζει έναν από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στο e-shopping, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για τις αγορές μέσω φορητών συσκευών. Επίσης, οι Έλληνες μπορούν να στέλνουν απευθείας χρήματα μέσω Paypal στην εφαρμογή του Skype για κινητά, ενώ η χώρα μας ήταν μια από τις πρώτες στις οποίες επεκτάθηκε η προστασία αγοραστών (PayPal Buyer Protection). Επιπροσθέτως, το Seller Protection είναι ακόμη μια υπηρεσία που βοηθάει στην τόνωση και επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Η συνέντευξη στη συνέχεια επεκτάθηκε στο ποιες καινοτομίες σκοπεύουν να αξιοποιήσουν της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς. Αυτές είναι η μεγάλη διείσδυση των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα. Εμφανίζεται μάλιστα, έκπληκτος από το γεγονός ότι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (30-39) τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερο τις εφαρμογές P2P για κινητά. Όταν ρωτήθηκε για το πότε η νέα Mastercard που κυκλοφορεί από το Paypal θα καταφθάσει στην ελληνική αγορά, υποστήριξε ότι απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη της γνωστής υπηρεσίας πληρωμών και είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ προς το παρόν, χωρίς να αναφέρεται σε κάποιο χρονοδιάγραμμα. 
Η συνέντευξη κλείνει με την διαπίστωση πως στην ελληνική αγορά, μεταβαίνουμε σε ένα νέο μοντέλο οικονομίας, εκείνο με λιγότερα μετρητά, με την χρήση των κινητών να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση. H Paypal εργάζεται προς την κατεύθυνση της μείωσης της ανάγκης ύπαρξης μετρητών, με τη υπηρεσία Skype Send Money να αποτελεί το πρώτο βήμα. Η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την ψηφιοποίηση του χρήματος, με την Ελλάδα να περιλαμβάνεται στα σχέδια.

About Freegr network

Από το Blogger.