τεχνολογία

Η λειτουργία AirDrop της Apple στα Windows 10

Με την κωδική ονομασία “Near Share”, η νέα λειτουργία των Windows 10 της Microsoft είναι επί του παρόντος διαθέσιμη ως μέρος του Windows 10 build 17035 και αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα με το ντεμπούτο της αναβάθμισης Redstone 4 την άνοιξη. 
Ουσιαστικά, το “Near Share” επιτρέπει στους χρήστες των Windows 10 να στέλνουν και να λαμβάνουν αρχεία χρησιμοποιώντας το Bluetooth και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε μέσω της ενσωματωμένης δυνατότητας κοινής χρήσης στο λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές (Photos, Microsoft Edge και File Explorer). Η Microsoft φρόντισε η ενεργοποίηση της νέας λειτουργίας να γίνεται άμεσα μέσω του Action Center. Μόλις εντοπίσετε το περιεχόμενο που θέλετε να μοιραστείτε με κάποιον χρησιμοποιώντας ένα Windows 10 PC με Bluetooth και έχοντας ενεργοποιήσει το Near Share, το μόνο που μένει είναι να κάνετε κλικ ή να πατήσετε το κουμπί Share στην εφαρμογή Windows 10 και στη συνέχεια να επιλέξετε τον υπολογιστή που θέλετε να μοιραστείτε το περιεχόμενο. 
Θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση στο άλλο σύστημα για αποδοχή ή απόρριψη της μεταφοράς αρχείων. Ο τρόπος λειτουργίας του Near Share είναι παρόμοιος με του AirDrop της Apple. Το AirDrop, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα αρκετά δημοφιλές εργαλείο μεταφοράς αρχείων για τους χρήστες της Apple και σαφώς θα λύσει τα χέρια και στους Windows 10 χρήστες, δεδομένης μάλιστα και της αυξανόμενης υιοθέτησης του νέου λειτουργικού συστήματος. Να σημειώσουμε βέβαια ότι το Near Share εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα στις πρώτες του μέρες, οπότε αναμένονται αρκετές βελτιώσεις πριν την επίσημη κυκλοφορία που είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2018.

About Freegr network

Από το Blogger.