τεχνολογία

Μικρό και… αναδιπλούμενο tablet θέλει η MIcrosoft

Μπορεί η Microsoft να τα έχει παρατήσει με τα smartphones αλλά φαίνεται ότι δεν ισχύει το ίδιο με τις κατηγορίες των laptops και των tablets. Σύμφωνα μάλιστα με ανάρτηση της ιστοσελίδας Windows Central η Microsoft φέρεται να σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός νέου tablet, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό φορητότητας. 
Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, η συσκευή έχει την κωδική ονομασία Andromeda και θα έχει τη δυνατότητα… να διπλωθεί και να τοποθετηθεί σε μία τσέπη περίπου όπως ένα smartphone. Επιπρόσθετα, θα παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων άρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μία μορφή «smartphone replacement». 
Το αναδιπλούμενο tablet Andromeda πέρα από την οθόνη αφής θα συνοδεύεται από ψηφιακή πένα για την εισαγωγή δεδομένων και καταγραφή σημειώσεων. Αυτό το ψηφιακό σημειωματάριο, όπως χαρακτηρίζεται από την ιστοσελίδα Liliputing, θα τρέχει κάποια έκδοση των Windows σε συνδυασμό με την εφαρμογή OneNote της Microsoft. Ακόμη και αν το Andromeda είναι υπαρκτό project παραμένει άγνωστο εάν θα φτάσει κάποια στιγμή στα ράφια των καταστημάτων. 
Ωστόσο, αναλυτές θεωρούν ότι η Microsoft φαίνεται να επιλέγει αντί να κοντράρει ευθέως τις Apple και Google να δημιουργήσει μία εντελώς νέα κατηγορία συσκευών αναβαθμίζοντας απλά σε ηλεκτρονική μορφή δύο κλασικά στοιχεία: την πένα και το χαρτί. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Microsoft είχε προχωρήσει αρκετά στη δημιουργία του Surface Mini, ενός tablet που κύριο χαρακτηριστικό του θα ήταν η εισαγωγή σημειώσεων μέσω της συνοδευτικής πένας. Εκείνο το tablet δεν εμφανίστηκε ποτέ επίσημα, ωστόσο το Windows Central θεωρεί ότι το Andromeda θα εμφανιστεί κάποια στιγμή από το 2018 και έπειτα (αν εμφανιστεί).

About Freegr network

Από το Blogger.