ειδήσεις

Τα "permissions" των apps με το Windows 10 Fall Creators Update

Η Microsoft γνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένες ανησυχίες σχετικές με την ιδιωτικότητα στα Windows 10, και με το Fall Creators Update θα προσπαθήσει να εξαλείψει ορισμένες από αυτές. Σε σχετική ανάρτηση που ρίχνει φως σε ορισμένες λεπτομέρειες και βελτιώσεις στον τομέα της ιδιωτικότητας που θα έρθουν με την αναβάθμιση, η Microsoft αποκάλυψε ότι θα δώσει στους χρήστες πολύ μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στο τι μπορεί να κάνει ένα app με τη συσκευή.

Ενώ λοιπόν οι χρήστες είχαν την δυνατότητα ελέγχου πάνω στον διαμοιρασμό της τοποθεσίας για παράδειγμα, με το Fall Creators Update ο χρήστης θα είναι σε θέση να ελέγξει σε ποια μέρη του hardware ή του software θα έχει πρόσβαση οποιοδήποτε app. Έτσι, το Fall Creators Update θα σας ρωτήσει να χρησιμοποιήσει την κάμερα ή το μικρόφωνο σας αν έχετε εγκατεστημένο κάποιο video recording app για παράδειγμα ή θα σας ζητήσει την άδεια προτού αποκτήσει πρόσβαση στις επαφές σας και στο ημερολόγιο.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Τα παραπάνω βεβαίως (δηλαδή, οι σχετικές ερωτήσεις από το λειτουργικό σύστημα) ισχύουν για τα apps που θα εγκαταστήσετε στη συσκευή σας αφότου πρώτα έχετε προχωρήσει στην εγκατάσταση του Fall Creators Update.

Για τα apps που είναι ήδη εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, όπως μπορούσατε να κάνετε και μέχρι σήμερα, θα πρέπει να αναζητήσετε τις σχετικές ρυθμίσεις για τα “Permissions” των apps (σε τομείς όπως στην Camera, στο Location, στο Microphone, στα Notifications, στο Calendar ή στα Contacts) στον τομέα “Privacy”, στα “Windows Settings”.
Δημοσιευμένη Εικόνα

Η Microsoft δεν υπολογίζει μόνο στο παραπάνω για να βελτιώσει την ιδιωτικότητα και συνολικά την ασφάλεια του λειτουργικού της συστήματος. Ο χρήστης πρόκειται να έχει απλούστερη και ευκολότερη πρόσβαση σε πληροφορίες και δεδομένα που σχετίζονται με την ιδιωτικότητα κατά την αρχική εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος ενώ οι χρήστες των Windows 10 Mobile θα έχουν πρόσβαση σε ταυτοποίηση/ επαλήθευση δύο παραγόντων που απαιτεί περισσότερα από ένα απλό PIN για το ξεκλείδωμα του κινητού, όπως για παράδειγμα ένα NFC tag.
Engadget, Insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.