τεχνολογία

Η Lenovo παρουσίασε το μεγαλύτερο Intel based Supercomputer

Η Lenovo ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε και παρέδωσε στο Supercomputing Center της Βαρκελώνης (BSC) το μεγαλύτερο, παγκοσμίως, Intel-based Supercomputer νέας γενιάς. Το 11.1petaFLOP Supercomputer θα ονομάζεται MareNostrum 4, θα βρίσκεται στο «πιο όμορφο data center» του κόσμου, στο Chapel Torre Girona του Polytechnic University of Catalonia στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει επιστήμες που εστιάζουν σε έρευνες σχετικές με το ανθρώπινο γονιδίωμα, τη βιοπληροφορική, τη βιομηχανική, καθώς και την πρόγνωση του καιρού και την σύνθεση της ατμόσφαιρας. Αυτό το νέο σύστημα, το οποίο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου, είναι το #13 στη νέα λίστα με τα TOP500 (top500.org) που ανακοινώθηκε στις 19 Ιουνίου.
Το σύστημα ενεργοποιείται από περισσότερους από 3.400 κόμβους που προέρχονται από τους server νέας γενιάς της Lenovo, διαθέτοντας παράλληλα Intel Xeon scalable επεξεργαστές, με Intel Omni-Path Technology100 Gb/s ταχύτατη καλωδίωση δικτύου, άνω των 60 χλμ. Είναι το τρίτο πρωτοποριακό HPC σύστημα που έχει εγκαταστήσει η Lenovo στο Partnership for Advanced Computing in Europe (PRACE), γεγονός που την καθιερώνει ως το μεγαλύτερο πάροχο συστημάτων αιχμής HPC στη σημαντική αυτή επιστημονική κοινότητα και παράλληλα εδραιώνει τη θέση της, ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία supercomputer στην Ευρώπη.
Αποδεδειγμένα, Παγκόσμιος HPC Ηγέτης
Από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στη λίστα Top500 το 2014, η Lenovo έχει γίνει ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προμηθευτής, από όλες τις TOP500 εταιρείες, στον κόσμο. Η Lenovo είναι #2 στον κόσμο2, σε ότι αφορά τις TOP500 θέσεις συνολικά, με 92 συμμετοχές. Η Lenovo είναι #1 στη κατηγορία supercomputing στην Κίνα, τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη supercomputing αγορά στον κόσμο, διεκδικώντας 50% περισσότερες συμμετοχές, σε σύγκριση με το βασικό ανταγωνιστή της. Με διαρκή στόχο την πρόσβαση των πελατών της σε νέες τεχνολογίες, η Lenovo αναβαθμίζει επίσης το Global HPC Innovation Center της που έχει έδρα τη Στουτγάρδη της Γερμανίας και διαθέτει 6.000 πυρήνες Intel Xeon νέας γενιάς και σύγχρονα NVIDIA GPUs, με την καλύτερη και πιο ποιοτική εσωτερική Mellanox και Intel επένδυση.
Το HPC Innovation Center άνοιξε τον Μάιο του 2015 για να συνεργαστεί με τους πελάτες, να τους παρέχει πρόσβαση στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, αλλά και να τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ίδια συστήματα που τροφοδοτούν τον BSC MareNostrum 4 Supercomputer, άμεσα, πριν ξεκινήσει η μαζική διάθεσή τους. Η πλήρης αναβάθμιση του συστήματος θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2017.Ένα παράδειγμα συνεργασίας, με το Global HPC Innovation Center να έχει κεντρικό ρόλο, έχει υλοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, στο οποίο δημιουργήθηκε η κεντρική ερευνητική μονάδα Birmingham Environment for Academic Research (BEAR). Το BEAR είναι ένας κόμβος IT παροχών, χωρίς κόστος για την κοινότητα του Πανεπιστημίου, με εξειδικευμένους εξωτερικούς επιστήμονες, μέσα από το οποίο είναι δυνατή η ταχύτερη διεξαγωγή έρευνας σε διάφορους κλάδους, όπως οι βίο-επιστήμες, συμπεριλαμβανομένης και της αλληλουχίας του γονιδιώματος, της ιατρικής και γλωσσολογικής έρευνας.

About Freegr network

Από το Blogger.