τεχνολογία

GOOGLE¨ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ!

H Google έχει τη δική της «οικογένεια» συσκευών (από smartphones μέχρι ηχεία) και μπορεί να μην μπορούμε να τα βρούμε στα ελληνικά καταστήματα τεχνολογίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα παραγγείλεις online ή ότι δεν είναι εκ των κορυφαίων που κυκλοφορούν. Ειδικά, τα νέα μοντέλα που ανακοινώθηκαν χθες ανεβάζουν τον πήχυ για όλους τους κατασκευαστές Android συσκευών, καθώς τα Pixel 2 και Pixel 2 XL χαρακτηρίζονται ήδη ως εκ των κορυφαίων smartphones παγκοσμίως. 
Του Δημήτρη Μαλλά 
Η διαφορά των δύο μοντέλων είναι πως το Pixel 2 έχει οθόνη 5 ιντσών, ενώ το Pixel 2 XL είναι στις 6 ίντσες και, φυσικά, η τιμή καθώς το πρώτο κοστίζει στις ΗΠΑ 649 δολάρια (προ φόρων) και το δεύτερο 849 δολάρια (προ φόρων). Και οι δύο συσκευές είναι διαθέσιμες σε αρκετές χώρες της Ευρώπης μέσω του Google Store, προς το παρόν, όμως, όχι και στην Ελλάδα. Τα νέα μοντέλα της σειράς Pixel διαθέτουν κάμερες, οι οποίες, σύμφωνα με τη Google, η οποία δεν έδωσε και πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά, προσφέρουν τη δυνατότητα για τη λήψη των καλύτερων δυνατών φωτογραφιών. 
Μάλιστα, η ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών DxOMark έδωσε βαθμολογία 98/100, η οποία είναι η υψηλότερη που έχει δοθεί σε κάποιο smartphone. Η διαφορά έγκειται στο ότι η κάμερα αξιοποιεί τις δυνατότητες που έχει η συσκευή όσον αφορά το machine learning, με αποτέλεσμα να μαθαίνει πώς να βελτιώνει αυτόματα τη διαδικασία λήψης φωτογραφιών. Γενικότερα, η Google έχει προσπαθήσει ώστε το Pixel 2 να είναι πιο «έξυπνο» και είναι χαρακτηριστικό ότι όταν πας να τραβήξεις φωτογραφία κάποιο κτίριο υπάρχει η δυνατότητα να σου εμφανίζει πληροφορίες για το συγκεκριμένο κτίριο! 
Και φυσικά υπάρχει υποστήριξη για VR και AR εφαρμογές. 
Δεν είναι τυχαίο ότι η Google κάνει στις ανακοινώσεις της διαρκώς λόγο για αξιοποίηση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και machine learning. Επίσης, σημαντικές βελτιώσεις υπάρχουν και στον ενσωματωμένο ψηφιακό βοηθό (Google Assistant), ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συσκευές έρχονται με το Android 8.0 (Oreo), το οποίο προσφέρει μεταξύ άλλων και τη δυνατότητα να εμφανίζονται όλες οι ειδοποιήσεις απευθείας στην κεντρική οθόνη όταν η συσκευή είναι σε κατάσταση αναμονής. Τέλος, τα νέα Pixel 2 δεν χρειάζονται κάρτα SIM για να λειτουργήσουν, όντας τα πρώτα που υποστηρίζουν το πρότυπο eSIM, το οποίο θα πρέπει, βέβαια να υποστηρίζει και ο πάροχος. 
Ακουστικά που μεταφράζουν
Πάντως, τα νέα Pixel 2 δεν ήταν η μόνη ανακοίνωση της Google από πλευράς συσκευών. Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε τα νέα ηχεία Google Home Mini και Home Max, μία κάμερα ονόματι Google Clips, έναν καινούριο φορητό υπολογιστή (Pixelbook) με λειτουργικό Chrome OS αλλά και το ανανεωμένο Daydream View για όσους ασχολούνται με το χώρο του VR. Όμως, η πιο ενδιαφέρουσα ανακοίνωση ήταν τα Google Pixel Buds, ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά που συνδέονται με το Google Assistant, οπότε μπορείς να ρωτάς οτιδήποτε και να παίρνεις απαντήσεις! Αν και η πιο εντυπωσιακή λειτουργία είναι αυτή της αυτόματης μετάφρασης. Με το πάτημα ενός πλήκτρου, λες κάτι στη γλώσσα σου και τα ακουστικά μπορούν να το μεταφράσουν σε 40 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά! Και μπορείς να ακούς κάτι σε άλλη γλώσσα και να σου μεταφράζεται απευθείας στο αυτί σου στη γλώσσα σου! 

About Freegr network

Από το Blogger.