τεχνολογία

Το ίντερνετ σε νέα ροχιά απογείωσης

Κάποτε, όχι πολύ παλιά, το ADSL άλλαζε τα δεδομένα στις ταχύτητες σύνδεσης, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των dial up συνδέσεων. Ήταν το "γρήγορο" ίντερνετ, που σήμερα, με τις αλματωδώς αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών, τα σύνθετα ψηφιακά προϊόντα και την ταχύτητα που απαιτεί η κοινωνική δικτύωση, δεν μοιάζει πια και τόσο γρήγορο. Τα 24 ή και τα 50 Mbps (στην περίπτωση του VDSL) είναι πλέον πολύ λίγα για να καλύψουν τις απαιτήσεις του ξέφρενου gaming, του HD video streaming και του uploading video και φωτογραφιών. Η προσαρμογή των ταχυτήτων σύνδεσης στα νέα δεδομένα απαιτεί μια ψηφιακή επανάσταση. Και τα καλά νέα είναι ότι έχει ήδη ξεκινήσει, όπως εξηγεί στο NEWS 24/7 ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & B2B της WIND Hellas. 
"Με το δίκτυο οπτικών ινών οι χρήστες θα απολαμβάνουν ταχύτητες που κατά μέσο όρο θα ξεπερνούν τα 250 Mbps, βιώνοντας μια πολύ διαφορετική εμπειρία συνδεσιμότητας σε σύγκριση με σήμερα. Το uploading και downloading θα γίνονται αστραπιαία ενώ online gaming, browsing και streaming θα πραγματοποιούνται χωρίς ‘κολλήματα’ ή καθυστερήσεις". Πρόκειται για μια νέα εμπειρία internet, όχι μόνο για τους απλούς χρήστες αλλά και για τις επιχειρήσεις, με υπέρ-υψηλές ταχύτητες που κατά περίπτωση θα φτάνουν έως και το 1 Gbps. Έπιπλέον οφέλη της νέας τεχνολογίας έχουν να κάνουν με τη σταθερότητα, καθώς οι συνδέσεις δεν θα διακόπτονται ανεξάρτητα από το πόσοι είναι συνδεδεμένοι ταυτόχρονα, και τη χωρητικότητα που υποστηρίζει όλα τα είδη video streaming, όπως 4K TV & VR. 
Ο όρος "ψηφιακή επανάσταση", εξηγεί ο κύριος Τζωρτζακάκης, αφορά "την Ψηφιακή Ατζέντα 2020, με την οποία η Ε.Ε. αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύγκλιση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων των ευρωπαϊκών κρατών-μελών και τη διαλειτουργικότητα των οικονομιών τους, τόσο για τη μεγέθυνση των αναπτυξιακών αποτελεσμάτων της ψηφιοποίησης όσο και τη συνολική ώθηση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Έχοντας ως γνώμονα την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ατζέντα για το 2020, η χώρα μας έχει ήδη κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση δημιουργώντας ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που διασφαλίζει ίσους όρους ανταγωνισμού για όλους καθώς και τη βιωσιμότητα των επενδύσεων". Το παραπάνω, μαζί με τον κανονισμό vectoring, το νόμο για τη μείωση του κόστους ανάπτυξης των NGA Υποδομών και τα χονδρικά προϊόντα μεταξύ των παρόχων ήταν τα προαπαιτούμενα για να μπορέσουν να γίνουν επενδύσεις. 
Όσον αφορά τη WIND Ελλάς, o κύριος Τζωρτζακάκης σημειώνει ότι: "Eχουμε πλήρως κατανοήσει την ευθύνη μας στο νέο ψηφιακό οικοσύστημα. Εδώ και τρία χρόνια υλοποιούμε τον στρατηγικό μετασχηματισμό μας σε πάροχο υποδομών. Έχοντας την οικονομική ευρωστία και την τεχνογνωσία, επενδύουμε εντατικά στα δίκτυα νέας γενιάς, τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή, για να πάμε την αγορά μας αλλά και τη χώρα μας μπροστά".

About Freegr network

Από το Blogger.