τεχνολογία

Apple iPad Pro 10.5 για το σπίτι ή το γραφείο

Ρίχνοντας μια ματιά στις προτάσεις της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, εν μέρε καταλαβαίνουμε γιατί το ενδιαφέρον των καταναλωτών φθίνει όλο και περισσότερο, αφού οι μεγάλες αλλαγές περιορίζονται στο πόσο λεπτή και ελαφριά γίνεται κάθε γενιά, με μικρές βελτιώσει επί μέρους τεχνικών χαρακτηριστικών, με ελάχιστα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά που θα δικαιολογούσαν μια αναβάθμιση. Μέχρι και σήμερα, συνεχίζεται η αιώνια συζήτηση για το αν τα tablets αποτελούν συσκευές που κάποιος μπορεί να ασχοληθεί με παραγωγικές εργασίες όπως για παράδειγμα για την επεξεργασία ενός βίντεο ή τη δημιουργία ενός λογιστικού φύλλου.

Δεν είναι τυχαίο που η κατηγορία συστημάτων 2-σε-1, συστημάτων δηλαδή που μπορούν να μεταμορφωθούν από tablet σε laptop και το ανάποδο, είναι από τις λίγες που παρουσιάζουν άνοδο, αφού συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα και των δύο κατηγοριών. Η Apple αρχικά απέκλεισε κάθε συζήτηση για παρουσίαση παρόμοιου προϊόντος, με τον CEO της εταιρείας να δηλώνει το 2012 για τη Surface σειρά της Microsoft ότι «μπορείς να μετατρέψεις μια τοστιέρα σε ψυγείο, όμως κανένα από τα δύο δε θα παρέχει τη καλύτερη εμπειρία στον χρήστη». Τρεισήμισι χρόνια μετά, και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2015, ο Cook παρουσίαζε το iPad Pro, την πρόταση της εταιρείας στα 2-σε-1 συστήματα ενώ τώρα υπάρχει στην αγορά η δεύτερη γενιά και την οποία εξετάζουμε από κοντά.

Εμφάνιση

To πρώτο iPad Pro ήρθε με διαστάσεις οθόνης 12,9 ιντσών, με την Apple να παρουσιάζει λίγους μήνες αργότερα και μοντέλο με οθόνη 9,7 ιντσών, τις ίδιες διαστάσεις που βλέπαμε από το πρώτο μοντέλο του iPad. Για τη δεύτερη γενιά, η εταιρεία συνεχίζει να κυκλοφορεί δύο μοντέλα, με το πρώτο να παραμένει στις 12,9 ίντσες. Το δεύτερο όμως, αυτό που παρουσιάζουμε εδώ, ανεβαίνει στις 10,5 ίντσες, με τις διαστάσεις του να μη διαφέρουν παρά ελάχιστα από την προηγούμενη έκδοση.

Αυτό γίνεται εφικτό με το κλασσικό κόλπο των περιορισμό των περιθωρίων στην αριστερή και δεξιά πλευρά ενώ το βάρος των 470 γραμμαρίων κάνει το κράτημά του με το ένα χέρι πολύ εύκολη υπόθεση. Με τις νέες διαστάσεις, το iPad Pro των 10.5 ιντσών έχει 20% μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης από τον προκάτοχό του, παραμένοντας παράλληλα πολύ πιο φορητό από το (αρκετά) μεγαλύτερο αδερφάκι του. Φυσικά θα χρειαστείτε και τα δύο σας τα χέρια για τη χρήση του όμως ακόμα το ελάχιστο πάχος των 6,1 χιλιοστών αποτελεί σημαντική βοήθεια.

Στον τομέα της εμφάνισης, δεν υπάρχουν διαφορές, όχι μόνο σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά αλλά και σε σχέση με τα περισσότερα iPad. Έτσι, το χαρακτηριστικό home button κάτω από την οθόνη δίνει και τώρα το παρόν, ενσωματόνοντας τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID. Επίσης διατηρείται η μεταλλική επιφάνεια στο πίσω μέρος με το χαρακτηριστικό λογότυπο της Apple. Διαθέσιμη είναι και μια δεύτερη έκδοση με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, η οποία έρχεται με ένα χαρακτηριστικό πλαστικό κομμάτι στο άνω μέρος για καλύτερη λήψη σημάτων.

Οθόνη

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πολύ καλές οθόνες σε όλα τα iPad, και το νέο Pro μοντέλο δεν αποτελεί εξαίρεση, ειδικά όταν η ίδια η Apple θεωρεί ότι η οθόνη του είναι «η πιο εξελιγμένη της αγοράς». Αν και προσωπικά εξακολουθώ να προτιμώ τις Super AMOLED οθόνες της Samsung, εντούτοις είναι κοινή παραδοχή ότι η οθόνη του iPad Pro 10,5 είναι εκπληκτική, φτάνοντας σε μερικές περιπτώσεις τη ζωντάνια των χρωμάτων που προσφέρουν οι AMOLED οθόνες. Αυτό οφείλεται στην υποστήριξη του χρωματικού πρότυπου DCI-P3 που έρχεται από τις UHD τηλεοράσεις, προσφέροντας ζωντανά χρώματα, ειδικά στις περιπτώσεις του πράσινου και κόκκινου χρώματος.

Με ανάλυση 2224 x 1668 pixels, η Retina οθόνη του iPad Pro είναι σε θέση να απεικονίσει το περιεχόμενο με την παραμικρή λεπτομέρεια, επιδεικνύοντας παράλληλα μεγάλη φωτεινότητα, τη μεγαλύτερη από κάθε άλλο iPad. Όμως αυτό που κάνει τη διαφορά σε σχέση με άλλες οθόνες, είναι ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης που φτάνει τα 120Hz, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε tablet. Η αξία του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού γίνεται φανερή όταν δοκιμάσουμε να διαβάσουμε μια ιστοσελίδα στον Safari browser και να ξεκινήσουμε το scrolling. Τότε η όλη εμπειρία είναι διαφορετική απ’ ότι είχαμε συνηθίσει, αφού το scrolling γίνεται “ρεαλιστικότερα” και ομαλότερα, δίνοντας τη δυνατότητα να διαβάζουμε ακόμα και το κείμενο που υπάρχει στην ιστοσελίδα χωρίς να θαμπώνει το περιεχόμενο.


Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της οθόνης που εκτίμησα δεόντως είναι ότι κρατάει τους αντικατοπτρισμούς σε χαμηλά επίπεδα, κάτι αναμφισβήτητα χρήσιμο.

Tech Specs

Η πρώτη γενιά του iPad Pro είχε εξαιρετικές επιδόσεις, κάτι που οδήγησε μάλιστα σε άκυρες συγκρίσεις με σύγχρονα PC. Όπως ο προκάτοχός του έτσι και το νέο iPad Pro, διαθέτει τις καλύτερες επιδόσεις που μπορούμε να βρούμε σε mobile συσκευή. Υπεύθυνο είναι το Α10X Fusion SoC με 64bit αρχιτεκτονική που σχεδιάζει η ίδια η Apple, και το οποίο ενσωματώνει επεξεργαστή με 6 πυρήνες και 4GB μνήμη.

Στη θεωρία, το νέο iPad Pro έχει κατά 30% καλύτερες επιδόσεις από την προηγούμενη γενιά ενώ οι επιδόσεις στα γραφικά είναι βελτιωμένες κατά 40%, δύο αριθμοί που σίγουρα είναι εντυπωσιακοί. Σίγουρα οι επιδόσεις ποτέ δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για τα τελευταία μοντέλα iPad όμως με κάμερα που πλέον μπορεί να κάνει εγγραφή βίντεο στην 4K ανάλυση αλλά και μια νέα γενιά εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας που έρχεται μαζί με το iOS 11, το iPad Pro 10,5 φαίνεται έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε εφαρμογή και φυσικά παιχνίδι με χαρακτηριστική άνεση τα επόμενα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν μερικά χρόνια, η προσπάθεια επεξεργασίας βίντεο με HD ανάλυση στο iMovie του iPad ήταν μια επίπονη διαδικασία ενώ στο νεότερο μοντέλο δε συνάντησα κανένα πρόβλημα σε αντίστοιχη προσπάθεια, δουλεύοντας μάλιστα αυτή τη φορά πάνω σε 4K video.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του iPad Pro 10,5 είναι η παρουσία τεσσάρων ηχείων συνολικά, δύο σε κάθε πλευρά. Η ποιότητα του ήχου είναι εξαιρετική σε κάθε περίπτωση αφού δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε πότε ακούσαμε καλύτερα ήχο από τέτοιου είδους συσκευή (και όχι μόνο).


Τέλος, και φέτος υπάρχει μόνο μια διαθέσιμη θύρα, αυτή της φόρτισης, και καμία άλλη, κάτι που ως tablet δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Στην περίπτωση όμως που συζητάμε για υβριδικό υπολογιστή, τότε οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα όπως για παράδειγμα μια usb θύρα, ή ένα memory card reader και πολλές άλλες. Η απάντηση της Apple σ’ αυτή την περίπτωση είναι η κυκλοφορία πολλών προσαρμογέων (adapters) που εκτός από την υψηλή τους τιμή, σε καμία περίπτωση δεν είναι η καλύτερη λύση για κάποιον που σκέφτεται να αντικαταστήσει το laptop του με ένα iPad Pro.

Smart Keyboard και Apple Pencil

Ότι αναφέραμε παραπάνω, είναι με δεδομένο ότι θα προμηθευτείτε το iPad Pro 10,5 χωρίς κάποιο περιφερειακό. Όμως στην περίπτωση που θέλετε να ακολουθήσετε πλήρως το όραμα της Apple για υβριδικό υπολογιστή, η πρώτη σας αγορά θα πρέπει να είναι το Smart Keyboard. Στα πρότυπα των Surface Pro υπολογιστών της Microsoft, το Smart Keyboard είναι στην ουσία ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο – κάλυμμα που συνδέεται μαγνητικά και άμεσα με το iPad Pro.

Δυστυχώς όμως, η ποιότητα του δεν είναι καλή, κάτι που αποτελεί έκπληξη. Αρχικά τα πλήκτρα μας παραξενεύουν κατά την πληκτρολόγηση, δίνοντας μια «λαστιχένια αίσθηση» όμως η συνολική εικόνα του δείχνει θα λέγαμε…παιδική. Η εναλλαγή γλώσσας δε γίνεται και με τον πιο εύκολο τρόπο ενώ δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε το tablet σε κάθετη θέση, χρησιμοποιώντας το σαν ένα φορητό υπολογιστή. Όμως η κάθετη τοποθέτησή του μπορεί να γίνει μόνο σε μία θέση, κάτι που απαγορεύει τη ρύθμιση της γωνίας της οθόνης στο μέρος ακριβώς που μας βολεύει, όπως συμβαίνει με όλους τους φορητούς υπολογιστές για παράδειγμα. Τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα όταν το τοποθετήσετε στα πόδια σας, χωρίς να μπορεί να συγκριθεί η ευχρηστία του μ’ αυτή ενός laptop.


Επιπλέον χρειάζεστε λίγο χρόνο στην αρχή για να βρείτε πως ακριβώς κλείνει το πληκτρολόγιο και μετατρέπεται μόνο σε κάλυμμα. Στην περίπτωση αυτή, καλύπτει μόνο την οθόνη του iPad Pro, αλλά μεγαλώνει αρκετά το πάχος της συσκευής όπως μπορείτε να δείτε και στη βιντεοπαρουσίαση. Ούτε λόγος για παρουσία οπίσθιου φωτισμού αλλά και touchpad από τη στιγμή που η πλατφόρμα του iOS δεν υποστηρίζει ποντίκι. Στα πλεονεκτήματα του Smart Keyboard πάντως αναφέρουμε το πόσο γρήγορα μπορεί να συνδεθεί με το iPad Pro καθώς και το ότι είναι αδιάβροχο.

Από την άλλη, το Pencil είναι το δεύτερο επίσημο περιφερειακό των iPad Pro, και όπως πιθανόν μαντέψατε σωστά, είναι ένα ψηφιακό stylus που επιτρέπει την καταγραφή σημειώσεων με το γραφικό μας χαρακτήρα ή το σχεδιασμό, πάντα με τις κατάλληλες εφαρμογές. Η δουλειά που έχει κάνει η Apple με το ανανεωμένο Pencil είναι πάρα πολύ καλή από τη στιγμή που η χρήση του δε διαφέρει σε απόκριση από το να γράφαμε σε ένα χαρτί με το στυλό μας. Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο γρήγορη απόκριση σε ψηφιακό stylus, κάτι που θα χαροποιήσει αρκετά όσους τους αρέσει να σχεδιάζουν ή να κρατάνε σημειώσεις. Και στις δύο περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προεγκατεστημένες εφαρμογές του iPad όμως δε μπορούμε να πούμε ότι αυτές εντυπωσιάζουν με τις δυνατότητες τους. Όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη, μπορούμε να χτυπήσουμε δύο φόρες πάνω της το Pencil, προκειμένου να έχουμε πρόσβαση στα μενού και στις εγκατεστημένες μας εφαρμογές πολύ γρήγορα.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Αυτό που όμως δε μπορούμε να συνηθίσουμε με τίποτα σε θέμα πρακτικότητας είναι το αρχικό “pairing” του stylus με το tablet, που πραγματοποιείται μόλις συνδεθεί στη μοναδική θύρα Lightning που διαθέτει το iPad Pro. Από εκεί μάλιστα μπορεί και να φορτίζεται, αν και η αυτονομία του είναι αρκετά μεγάλη, κάνοντας το θέαμα αυτό -ευτυχώς- πιο σπάνιο.

iOS 11 

Όσοι προμηθευτούν τώρα το νέο iPad, θα παρατηρήσουν ότι αυτό έρχεται με την έκδοση 10.3 του iOS, με την Apple να ετοιμάζει πυρετωδώς σε λίγες ημέρες την κυκλοφορία του iOS 11, μια έκδοση η οποία φέρνει σημαντικές αλλαγές κυρίως στο iPad.

Μπορέσαμε να δοκιμάσουμε το νέο iPad Pro με μια δοκιμαστική έκδοση του iOS 11 και όντως οι αλλαγές που συναντήσαμε είναι σημαντικές. Όλες τους έχουν να κάνουν με την αύξηση της παραγωγικότητας, φέρνοντας χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια από λειτουργικά συστήματα υπολογιστών όπως τα Windows και το macOS. Ας δούμε αυτά που ξεχωρίσαμε:

Files app: Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια για να δούμε στο iOS μια εφαρμογή διαχείρισης αρχείων, έναν file explorer δηλαδή που να μας επιτρέπει να δούμε τα αρχεία που έχουμε στη συσκευή μας, και να μας επιτρέπει να τα οργανώσουμε όπως εμείς επιθυμούμε. Στην εξίσωση μπαίνουν πολύ έξυπνα όχι μόνο τοπικά αρχεία αλλά και αρχεία που έχουμε αποθηκευμένα σε cloud υπηρεσίες όπως το iCloud, το Dropbox και το OneDrive, επιτρέποντας να τα διαχειριστούμε λες και βρίσκονται στον υπολογιστή μας.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Drag n Drop: Από τις σημαντικότερες νέες λειτουργίες του iOS 11 είναι η υποστήριξη Drag n Drop που επιτρέπει την επιλογή πολλαπλών στοιχείων (εικονίδια εφαρμογών, αρχεία, φωτογραφίες κ.ο.κ.) από συμβατές εφαρμογές χρησιμοποιώντας το ένα ή και τα δύο χέρια μας για μεγαλύτερη ευκολία. Σε γενικές γραμμές, η συγκεκριμένη λειτουργία είναι χρήσιμη κάτω από ειδικές συνθήκες όμως το διάστημα που χρησιμοποίησα το iPad Pro, δε μπορώ να πω ότι η όλη διαδικασία δείχνει «φυσική» σε ένα touch περιβάλλον σε σύγκριση με τη χρήση του ποντικιού σε desktop λειτουργικά συστήματα. Στην ουσία το drag n drop του iPad φέρνει μνήμες από τα πολλαπλά swipe gestures που υποστηρίζει το iOS για το multitasking αλλά ελάχιστοι χρησιμοποιούν.

Dock: Το ανανεωμένο dock γίνεται πιο πλούσιο αφού επιτέλους η Apple μας επιτρέπει να προσθέσουμε όσα εικονίδια θέλουμε, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα γεμίσουμε όλο το διαθέσιμο πλάτος της συσκευής. Ακόμα πιο χρήσιμη είναι η δυνατότητα να καλέσουμε το Dock από οπουδήποτε, με το ίδιο gesture κάναμε μέχρι πρότινος για την εμφάνιση του Control Center. Έτσι είτε βρισκόμαστε στις ρυθμίσεις είτε σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή παιχνίδι, μπορούμε να εμφανίσουμε πολύ γρήγορα το Dock και να επιλέξουμε το άνοιγμα μιας νέας εφαρμογής.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Control Center: Με βάση την παραπάνω αλλαγή, η νέα θέση του Control Center είναι στο multitasking μενού και με διαφορετική εμφάνιση η οποία θυμίζει Tetris και σίγουρα δε μας εντυπωσιάζει. Πλέον έχουμε πρόσβαση σε περισσότερες γρήγορες ρυθμίσεις από την προηγούμενη έκδοση, αν και λείπει η δυνατότητα να μπούμε άμεσα στην εκάστοτε ρύθμιση πατώντας παρατεταμένα πάνω από το σχετικό εικονίδιο, όπως γίνεται και στο Android. Για την ώρα η Apple υποστηρίζει κάτι παρόμοιο με το force touch, όπου παρατεταμένο πάτημα ενεργοποιεί νέες ρυθμίσεις.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Split View: Σε εξέλιξη της δυνατότητας να έχουμε δύο εφαρμογές σε μία οθόνη, το iOS 11 μας επιτρέπει πλέον να ορίσουμε εμείς πόσο χώρο θα καταλαμβάνει κάθε εφαρμογή, μετακινώντας τη κάθετη μπάρα διαχωρισμού όπως ακριβώς και στα Windows 8. Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε και μια τρίτη εφαρμογή στην εξίσωση.

App Store: To App Store είναι αυτό που δίνει τεράστιο πλεονέκτημα στο iPad έναντι άλλων tablet, και πλέον έχει πολύ πιο όμορφο σχεδιασμό, παρόμοιο με αυτό του Apple Music, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες για κάθε εφαρμογή ή παιχνίδι, με πιο όμορφο τρόπο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το App Store διαθέτει περισσότερες από 1.3 εκατομμύρια εφαρμογές και παιχνίδια για το iPad, με την ποιότητα τους στο σύνολο να είναι αρκετά καλύτερη από αυτή που συναντάμε στα Android tablets.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο iOS 11 βρίσκεται στο πληκτρολόγιο και είναι η εύκολη επιλογή αριθμών ή συμβόλων κατά την πληκτρολόγηση σε περίπτωση που δε θέλουμε να γράψουμε ένα γράμμα, ένα χαρακτηριστικό που αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπήρχε τόσο καιρό. Το μόνο που αρκεί είναι να σύρουμε προς τα κάτω το δάκτυλό μας πάνω από το εικονικό πλήκτρο, και άμεσα εμφανίζεται ο αριθμός ή το σύμβολο που ακολουθεί.

Το μεγάλο ατού της νέας έκδοσης θα είναι φυσικά η υποστήριξη του ARKit, η οποία θα μας δώσει πρόσβαση σε μια νέα γενιά εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, με τα πρώτα demo που έχουν κάνει την εμφάνισή τους να είναι άκρως εντυπωσιακά.

Όπως αναφέρει η Apple, η αυτονομία του iPad Pro 10,5 είναι στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη γενιά, γύρω στις 10 ώρες δηλαδή. Στις δικές μου δοκιμές είχα αυτονομία περίπου 8-10 ώρες με έντονη χρήση, χρόνος αρκετά ικανοποιητικός. Ικανοποιητικός δεν είναι σε καμία περίπτωση ο χρόνος φόρτισης που ξεπερνά για λίγο τις 3 ώρες. Ευτυχώς αυτή τη φορά το iPad Pro 10,5 υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση με έναν φορτιστή 29W που καμία έκπληξη δεν προκαλεί ότι δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία και διατίθεται ξεχωριστά.

iPad Pro 10.5 iPad Pro 10.5 iPad Pro 10.5 iPad Pro 10.5

Κάμερες

Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε καλούς φωτογραφικούς αισθητήρες σε tablets ακόμα και από την Apple. Φέτος ευτυχώς τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού σοφά η Apple επιλέγει την κορυφαία της πρόταση και βασικά την παρουσία του ίδιου αισθητήρα των 12MP που διαθέτει το iPhone 7. Δε ξέρουμε πόσες φορές θα χρειαστεί να βγάλετε φωτογραφίες και βίντεο κρατώντας το tablet στα χέρια σας, όμως στην περίπτωση που αυτό γίνει, η ποιότητα θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα εξαιτίας όχι μόνο του διαφράγματος f/1.8 αλλά και της παρουσίας οπτικού σταθεροποιητή.

Δημοσιευμένη Εικόνα

iPad Pro 10.5 iPad Pro 10.5 iPad Pro 10.5

Ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, οι λήψεις είναι αρκετά καλές ενώ για τις selfies και τις βιντεοκλήσεις σας, θα πρέπει να στηριχτείτε σε μια δεύτερη κάμερα 7MP για Facetime ή άλλες εφαρμογές βιντεοκλήσεων.

Συμπεράσματα

Το iPad Pro 10,5 ιντσών είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο tablet της αγοράς, αφήνοντας σε μακρινή θέση το δεύτερο υποψήφιο. H Apple καταφέρνει για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει το καλύτερο tablet όπως και με τα παλαιότερα iPad μοντέλα, με την τιμή όμως να ξεφεύγει ειδικά αν προσθέσουμε στο καλάθι μας και τα απαραίτητα περιφερειακά του Smart Keyboard και του Pencil

Παράλληλα όμως η εταιρεία προορίζει τη χρήση του νέου της μοντέλου και ως υβριδικού υπολογιστή μόλις συνδέσουμε πάνω του το Smart Keyboard. Εκεί τα πράγματα δεν είναι εξίσου ενθαρρυντικά αφού το iPad Pro δε πείθει σε καμία περίπτωση ως υβριδικός υπολογιστής, χωρίς να φταίει μόνο το hardware και η χαρακτηριστική έλλειψη θυρών. To iOS δημιουργήθηκε από την αρχή για touch περιβάλλοντα όπως επίσης και για touch εφαρμογές κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης θα πρέπει να έχει συνέχεια το χέρι του στην οθόνη για να δώσει μια εντολή προς εκτέλεση.

Σίγουρα τα σενάρια παραγωγικότητας που μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από ένα iPad γίνονται περισσότερα ειδικά με το iOS 11 αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτά πραγματοποιούνται δεν είναι τόσο εύκολος όσο σε έναν φορητό/desktop υπολογιστή. Από την άλλη, μεγάλη σημασία έχουν πάντα οι ανάγκες του κάθε χρήστη αφού για παράδειγμα η επεξεργασία κειμένου, μια απλή επεξεργασία εικόνας/βίντεο ή η δημιουργία ενός απλού λογιστικού φύλλου είναι μια εύκολη διαδικασία, με το iOS και τις εφαρμογές που προσφέρει το App Store να φτάνουν και περισσεύουν. Όμως δύσκολα το κοινό του iPad Pro θα είναι όπως αναφέρει και η ονομασία του ένας Professional, ένας επαγγελματίας δηλαδή που χρειάζεται πολύ πιο εξελιγμένες εφαρμογές για την εργασία του και ένα βέλτιστο multitasking περιβάλλον, προκειμένου να το επιλέξει έναντι ενός laptop ή ενός 2σε1 Windows PC. Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει μεταξύ άλλων και το Surface Pro που δίνει μια καλύτερη εμπειρία μιας και στηρίζεται σε ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα όμως αν προτεραιότητα σας είναι το οικοσύστημα της Apple, τότε η επιλογή του iPad Pro είναι μονόδρομος.
Από το insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.