τεχνολογία

3 δις λογαριασμοί επηρεάστηκαν από το Yahoo

Μέχρι τώρα τα δεδομένα για το περίφημο Yahoo hack του 2013, που είχε δημοσιεύσει η εταιρία, υποστήριζαν πως οι ηλεκτρονικοί εγκληματίες κατάφεραν να αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης, ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις "μόνο" από 1 δισεκατομμύριο λογαριασμούς της ηλεκτρονικής υπηρεσίας. 
Τέσσερα χρόνια και μια εξαγορά μετά, η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε πως η ζημιά ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι είχε αρχικά εκτιμήσει και ότι τελικά και οι 3 δισεκατομμύρια λογαριασμοί που υπήρχαν την περίοδο της επίθεσης στο Yahoo, επηρεάστηκαν, το σύνολο των Yahoo λογαριασμών δηλαδή. Αν και η εταιρία ανακοίνωσε τις παραπάνω πληροφορίες, δεν μπήκε στην διαδικασία να δώσει παραπάνω απαντήσεις για το πως έγινε αυτό το μπέρδεμα και εξ’ αρχής δεν ανακάλυψαν το μέγεθος της ζημιάς. Μέρος της αναφοράς που δημοσιεύτηκε ακολουθεί. 
Μετά την εξαγορά της Yahoo από την Verizon και κατά την διαδικασία ενσωμάτωσης της μίας εταιρίας στην άλλη, νέες πληροφορίες βρέθηκαν η οποίες υποδεικνύουν, με τη βοήθεια συνεργάτιδας εταιρίας ηλεκτρονικών ερευνών, πως όλοι οι λογαριασμοί του Yahoo κατά την περίοδο της κλοπής του 2013, επηρεάστηκαν από αυτή. Αν και αυτό δεν είναι νέο θέμα ασφαλείας, η Yahoo ενημερώνει όλους τους χρήστες να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς τους. Η έρευνα δείχνει πως η κλοπή δεν συμπεριλαμβάνει δεδομένα όπως κωδικούς πρόσβασης σε καθαρό κείμενο και δεδομένα καρτών και άλλων τραπεζικών στοιχείων. Η εταιρία δουλεύει και συνεργάζεται στενά με της αρχές.

About Freegr network

Από το Blogger.